95,00 TL
77,90 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
17,10 TL
Öksüz Musa Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 192
ISBN: 9789944612135
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 129 adet satılmıştır.
Hasan İzzettin Dinamo
Hasan İzzettin Dinamo
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Öksüz Musa Kısa Özet

    *Musa, açlığın, karnında yarattığı fırtına yüzünden hiç uyuya­mıyor, uyuyakalıp da yemeği kaçırır korkusuyla kendine işkence ederek uyanık kalmaya çalışıyordu. Eski Ermeni mahallesinin derin sessizliği, gecenin bir vaktinde, bir zafer çığlığıyla parçala­nıyor, bu top gibi patlayan gürültü, dakikalarca sürüyordu. *Ek­mek geldi, ekmek* sözleri bu kulakları sağır eden uğultu içinde sık sık bir ateşleyici öğe olarak işitiliyordu. Ermeni mahallesinin üzerinden bayağı ürkütücü bir kasırga gibi geçen bu sevinçli hay­kırışlara belki uykularından sıçrayan birçok kişi anlam veremi­yordu. Bunlar, birkaç ay daha sürecek, sonra, sonrasız susacaktı. Şundan ki devlet, artık o çamurdan ayırtsız ekmek parçacığıyla bulaşık suyundan çorbayı da veremeyecek duruma düşecek, bü­tün bu açlığı yenme umudunun şarkılarını söyleyen yavrucuklar, bir kez daha geldikleri yere, sokağa düşecekler, ölüm onları birer köşede kıstırıp birer çekirge yavrusu gibi çerez diye yiyecekti. An­cak, o günlere biraz daha vardı.*

    Öksüz Musa, Savaş ve Açlar`ın devamı niteliğinde olan ve Ulusal Kurtuluş Savaşı`nın son yılları ve sonrasına denk gelen süreçte, şehit çocuklarının memleket sathına yayılmış çeşitli öksüz yurtlarında geçen açlık, yokluk ve yalnızlıklarıyla baş etme çabalarını anlatan, edebiyat tarihimizin başyapıtlarından biridir.
    Roman, yalnız bu coğrafyada yaşayan insanların değil Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluş aşamalarının ne denli çilelerle dolu olduğunu da anlatmaktadır.

  • 2. Hamur

Öksüz Musa Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.