240,00 TL
180,00 TL
%25 indirim
Kazancınız
:
60,00 TL
Odysseia Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Ülke Edebiyatları Kitapları
Sayfa Sayısı: 437
ISBN: 9789755096292
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 19 adet satılmıştır.
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Odysseia Kısa Özet

    Homeros`un ölümsüz eseri Odysseia, Antik Yunan edebiyatının İlyada`dan sonra en büyük ikinci destanıdır. Tıpkı İlyada gibi neredeyse ortaya çıkışından bu yana her zaman ilgi gören, ilham kaynağı olan 2700 yaşındaki bu benzersiz destanı çağdaş bir çeviriyle yeniden Türkçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Antik Hellenceden çağdaş Yunancaya yapılmış çevirisinden dilimize kazandırılan bu eserde, Homeros`un anlatımındaki ustalıktan ödün verilmemiştir.

    Odysseia`nın bilinen en eski kaydı MÖ 6. yüzyılda Peisistratos`un emriyle Atina`da yapılandır. Destan, "rapsodi" adı verilen 24 bölüme ayrılır ve 12.000 dizede anlatılır. Troya Savaşı`nın kahramanı ve İthake Kralı Odysseus`un macera dolu vatana dönüş öyküsünü ve karısı Penelopeia ile evlenmek isteyen talipleri öldürmesini anlatan Odysseia, Odysseus`un Ogygie adasındaki esareti ile başlar.

    Odysseia`nın edebi değeri tüm dünya tarafından tartışmasız kabul görmektedir. Kültürel ve coğrafi bilgiler açısından da önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır.

    Bu ölümsüz edebi şaheseri sizinle paylaşmaktan onur duyuyoruz.

  • 2. Hamur

Odysseia Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.