70,00 TL
46,90 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
23,10 TL
Nefs Hakkında Bilgiler
Türü: Denemeler
Sayfa Sayısı: 102
ISBN: 9786051753799
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Nurhayat Kayar
Nurhayat Kayar
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Nefs Kısa Özet

    “Yaşamdaki oluşun nefese yansıması tözün bedene sirayeti ile başlar. Bilmenin kaynağı olan benin tekamülü ile buluşan ruhun derinlerden gelen sesini duyacak olan cevher, özün yeniden bilmesi ile uyanışı anlamlı kılacaktır. Varlık ile yokluk arasında gidip gelen sonsuz zamanda yol alan elektronların ilginç hareketleriyle gerçek arasındaki bağı kuran insan bilinci, oluştaki yeri sorgulamayla kazanılan cevapları harmanlamayı sağlar. Varlıklar evrimde yol alırken, dalga hareketiyle başlayan evrenin dönüşü daima bir kara deliği içinde barındırır.”

    “Hayatın içinde insanı sarmalayan bireysel-toplumsal krizlerin, kaosların yarattığı edilgenlik modern toplumun neredeyse kendisi oldu demek mümkün. Bu sosyolojik durumun bireyin psikolojisine doğrudan etkisi çeşitli reflekslerle kendini dışa vuruyor. Modern insan hırçın, tepkisel, aşırılıklar yüklenmiş, kendine ve emeğine yabancılaşmaya yatkın, zaman zaman ortalamayı ve normali redden yönelimleriyle karşımıza çıkıyor.
    Elinizdeki kitap ‘Nefs cevher’ insanın özünde doğuştan-yaratılıştan gelen tanrısal arayışı hatırlatıyor. Böylelikle içe yolculuğun ve arınmayla ulaşılacak olan erdem ve mutluluğun arayışı üzerine kurulu bir yaşam öneriyor…
        ‘Nefs cevher’, insanın kendine yaptığı tinsel-manevi bir yolculuk, kendini yeniden keşfetme ve bulma çabasıdır. İnsanın ne olduğu konusunda mitik olandan gerçeğe doğru geçirdiği evrelerin tümü üzerinde durmamızı sağlıyor. Tanrı-inanç ve günlük yaşamın paradigmalarında bizi tözümüze doğru büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. ‘Nefs cevher’ bir bakıma gündelik telaşın ve sıradan beklentilerin içerisinde kaybolan insanı arama ve bulmaya yöneliştir.”

  • 2. Hamur

Nefs Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.