100,00 TL
67,00 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
33,00 TL
Neden Olmasın? Hakkında Bilgiler
Türü: Denemeler
Sayfa Sayısı: 84
ISBN: 9786053068518
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Hacı Evren
Hacı Evren
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Neden Olmasın? Kısa Özet

    Genel paydada başarıya ulaşmış birey ve bu bireylerin oluşturmuş olduğu toplumların erişebildiği toplumsal hazzı keşfetmek, keşfedilen haz çerçevesinde libido düzeyini sanatsal uğraşı alanlarına yoğunlaştırabilmek, toplumsal normların kadın, çocuk ve hayvan haklarındaki dogmatik, eleştirilemez yapısını sorunsuz bir şekilde koruyabilmek için sanatla, edebiyatla ve vicdanın önüne geçemeyen bastırılmış kötü niyetlerden bağımsız insan sevgisiyle büyümenin hürriyetiyle yazılarımı birleştirmek istiyordum. Kendisine, çevresine, ailesine ve içinde bulunduğu toplumla birlikte evrensel insan haklarına katkıda bulunmak için çabalayan yeni doğanların, bir bakıma gelecekle randevulaştığı aynı zamanda geçmişle yüzleştiği o kritik nokta evrelerinin en önemli noktasıydı sanat.

    Balerin olmak isteyen, kutuplaştırıcı etmenleri ortadan kaldırarak belki de futbolcu olmak isteyen bir kız çocuğuna babasından gelen bir teklif, aynı dönemin erkek çocuğu için şartlandırılmamış şiir yazma serüvenini aynı zamanda başlatabiliyordu. Geçmişten kopmayıp, günümüzle sentezini söz sanatlarıyla süsleyen bir sanatsal yapıda yer edinmek ve okumaktan sıkılmadığım Nazımlara, Cahitlere, sizi okudum; beni de biri okusun diyebilmek için sanatsal yönümü gizleyemeyip, kitaplaştırmak istedim.

    Henüz kritik dönemimin lise yıllarında kenarları sürtünmekten eskimiş, yırtılmış, masumiyet çağımın en duygu yüklü defterinde biriktirdiğim şiirleri bir araya topladım; üstüne üniversitenin kattığı çağdaş fikirlerle yazılmışları da ekledim. Psikoloji okumaya karar verdiğim, geleceğimi tasarlamaya koyulduğum andan itibaren yazma serüvenini en temel paydam yapmıştım; bu yüzdendir ki cinsiyetçi yaklaşımları bırakıp şiir dedim ve eminim zamanı geldiğinde yüksek bir kararlılıkla düzyazı (roman, deneme vb) diyeceğim. En yüksek fayda için, sanatın her alanıyla (müzik, edebiyat vb) uğraşmaktan asla vazgeçmeyin. Hem belki sanatsal yönünüz, bilimsel yönünüzün çoktan önüne geçmiştir. Belki bugün şiirleriniz, yarın da bilimsel yazılarınız keyifle okunup, takdir edilecektir. Neden olmasın?

  • 2. Hamur

Neden Olmasın? Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.