Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Nasturiler ya da Kayıp Kabileler

Üretici Liste Fiyatı
250,00 TL
170,00 TL
%32 İndirim
Kazancınız
80,00TL
Parapuan: 170
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Nasturiler ya da Kayıp Kabileler
Türü : Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 264
ISBN : 9786059082464
Basım Yılı : 2015
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:22 adet satılmıştır.

Asahel Grant’ın *Nasturiler ya da Kayıp Kabileler, Bir Misyonerin Nasturilere Dair İzlenim ve Düşünceleri* adlı kitabı Hikmet İlhan’ın çevirisiyle Avesta Yayınları arasında çıktı.

Asahel Grant, 1800’lerin başında Kürdistan’a bir misyoner olarak seyahat etti, kayıp kabilelerin peşine düştü, birçok yer dolaştı, ilginç gözlemlerde bulundu, günlük tuttu ve izlenimlerini kitaplaştırdı. *Nasturiler ya da Kayıp Kabileler* bu gezi sırasında aldığı notlardan oluşuyor.

Seyyah, diplomat, misyonerlerin kitapları ilgi çekicidir; hayata, insana dairdirler, edebi eser gibi okunabilir çoğu, tek bir disipline sığdırmak zor, doludurlar. Bugünün gözüyle bakıldığında rahatsız edici cümleler olabilir ama onlara eski zaman bilgisi muamelesi yapılmalı. Doğa tariflerinden gündelik hayata, maddi kültürden inançlara hayata dair birçok şeyi kapsayan bu notlar, bütün sorunlu yanlarına karşın emsalsizdirler.

*Alışkanlıklar ve meskenler 2 bin yıldan fazla bir süre önce, Onbinlerin Dönüşü’nde tarif edilenlerle aynıydı.*

*Ölüm aletlerini hünerle elde tutmak, kızgın atların üstünde engebeli arazide korkusuzca sekmek bu cesur dağlı Kürtlerin en önemli becerisi.*

*Yezidiler kutsal bir element olan ateşi kirletmemek için nefesleriyle mumları söndürmüyor, ateşe tükürmüyor.*

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.