Nasreddin Hoca Fıkralarından Seçmeler

Yediveren Çocuk

Kolektif

79,00 TL
47,40 TL
%40 indirim
Kazancınız
:
31,60 TL
Nasreddin Hoca Fıkralarından Seçmeler Hakkında Bilgiler
Türü: Hikayeler
Sayfa Sayısı: 160
ISBN: 9786257964197
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 24 adet satılmıştır.
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Nasreddin Hoca Fıkralarından Seçmeler Kısa Özet

    Hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmayan Nasreddin Hoca, 1208 - 1484 yılları arasında, Anadolu Selçukluları döneminde yaşamış efsanevi kişidir.

    Nasreddin Hoca`nın gerçekte yaşayıp yaşamadığına dair tartışmalar vardır. Bunun yanında gerçekten yaşamış olduğuna dair bazı belgeler de bulunmaktadır.

    Bu belgelerden edinilen bilgilere göre Hortu köyünde doğmuştur. Nasreddin Hoca burada temel eğitimini almış, Sivrihisar`da medresede eğitim görmüştür.

    Babasının ölümünden sonra memleketinde köy imamlığı görevini üstlenmiştir. Nasreddin Hoca, bir süre sonra Akşehir`e göç etmiştir. Aynı zamanda Akşehir çevresindeki yörelerde de kısa süreli bulunduğu düşünülmektedir.

    Nasreddin Hoca Akşehir`de ölmüştür. Günümüzdeki Nasreddin Hoca Türbesi`ne gömülmüştür. Nasreddin Hoca`nın adına anlatılar hikâyeler ölümüyle aynı yüzyıl içerisinde ortaya çıkmıştır. İlerleyen zamanlarda onun adına anlatılan hikâye sayısı binin üzerine çıkmıştır.

    Nasreddin Hoca hikâyeleri insanları düşündürmeye yönelik eğlendirici, öğütleyici hikâyelerdir. Sözlerinden bazıları ise atasözü olarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Türk milletinin ince zekasını, espri gücünü en iyi şekilde yansıtan kişi olarak Türk Kültür Tarihi’nde layık olduğu seçkin yerini almıştır. Ayrıca 1996 yılı UNESCO tarafından tüm dünyada Nasreddin Hoca Yılı olarak kutlanmış olup günümüzde Nasreddin Hoca adına şenlikler, yarışmalar ve bilimsel toplantılar düzenlenmektedir. Çeşitli fıkralarında Timurlenk ile aynı dönemde yaşamış gibi görünür ama bu mümkün değildir. Timurlenk ile çeşitli hikayeleri olan kişi aslında şair Ahmedi’dir. Hikayeler daha sonradan değiştirilmiştir.

  • 2. Hamur

Nasreddin Hoca Fıkralarından Seçmeler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.