150,00 TL
106,50 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
43,50 TL
Muğlak Ölçekli Harita Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 320
ISBN: 9786051141022
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2009
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Ebubekir Eroğlu
Ebubekir Eroğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Muğlak Ölçekli Harita Kısa Özet

    Ebubekir Eroğlu, "Diriliş" ekolünden gelen ve Yönelişler dergisinin kurucularından biri olarak bu derginin yayın yönetmenliğini yürüten, edebiyatımızın ve düşün dünyamızın usta kalemlerinden. Aynı zamanda Türkiye`de Necip Fazıl Kısaküek ve Sezai Karakç`la zirveye ulaşan çağdaş Müslüman entelektüel çizginin günümüzdeki temsilcilerinden biri. Eroğlu, onlar gibi "entelektüel çile"yi yazılarında yoğunlaştıran ve kitaplarında derin bir tefekkür damarını yansıtan bir yazar.

    Sonbahar ve Yedi İklim dergileri, takdire şayan bir kadirbilirlikle bir sayılarını ona ayırarak, kültürü içselleştiren ender yazarlarımızdan olan Eroğlu hakkında özel bir dosya hazırladı. Edebiyat eleştirmenleri onun şiiri hakkında "kendini kolay ele vermiyor. Okundukça anlamlanıyor ve derinlik kazanıyor" dediler. Aynı yorumu onun yazıları için yapmak da mümkün.

    Eroğlu, Ekim 2009`da TİMAŞ Yayınları`ndan çıkan "Muğlak Ölçekli Harita" isimli kitabında şair kavrayışı ve duyarlılığını metafizikçi ve mütefekkir yönüyle birleştiriyor. Kitap gündem oluşturmuş tartışmalı konuları ve tartışmaların dayandığı söylem kalelerini zihin dünyasında irdeliyor. Paradigmasını sorunsallar dünyasını algılamak üzerine kurmuş olan yazar, çözümü tarihî ve felsefî temellere dayanarak, gelenek ve dinden beslenen alternatiflerde arıyor.

    Yazara göre çağdaş insan yeni bir değişim döneminin eşiğinde ve bu dönemin umut vaat ettiğini söylemek zor. Yaşadığımız çağın şahidi olmanın ve onu aşacak değerler sistemini bulup göstermenin yolu ise modern dünyanın dayandığı ve herkese dayattığı kavramların yetersizliğini görmekten geçiyor. Yazar kitapta bu tespitleri yapmakla kalmayıp Batı ve İslam dünyasının nitelikli ürünlerinin izleğinde okura yol gösteriyor. "Muğlak Harita"yı netleştirmek için bugüne geçmişin derinliğiyle bakıyor.

     

  • 2. Hamur

Muğlak Ölçekli Harita Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.