Mısır`ın Ölüler Kitabı

Satori Yayınevi

Kolektif

240,00 TL
Mısır`ın Ölüler Kitabı Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 240
ISBN: 9786050650587
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Mısır`ın Ölüler Kitabı Kısa Özet

    Eski Mısır Dili`nden (Kopt Dili) yapılan çevirisinde adı *Güne Çıkış Kitabı* ya da *Acil Aydınlık Kitabı* anlamına gelen Mısır’ın Ölüler Kitabı? ölen kişilerin piramit, tabut veya mezarları içine bırakılan papirüsler üzerine yazılmış metinlerdir.

    Bu yazılarda *Ölümden sonra ne var?*, *Öte dünya nedir?*, *Öldükten sonra bize ne olur?* gibi sorulara yanıt verilir. Nil Nehri boyunca uzanan Antik Mısır Uygarlığı’nda kişinin ölümden sonra varacağı son kutlu hedefi? batı ufkunun ardında bir yerde yemyeşil ve bereketli bir yer olan Sazlık Tarlaları`na ya da diğer adıyla Huzur Tarlaları`na (Sonsuz Yaşam) ulaşmaktı.

    Bu kitapta yazılı duaların, tılsımların, telkinlerin amacı? ölen kişiye yol göstermek, ölen kişinin Araf`ta Osiris`in gözetiminde kırk iki yargıç tarafından sorguya çekilirken şaşırmaması, yanılmaması, uygun yanıtlar vererek ölümsüzlük yolunda geri kalmamayı başarması için ona yardımcı olmaktır. Bu sihirli formülleri ölünün yakınları ve din görevlileri gömme töreninde yüksek sesle okurken, ölünün de onları duyacağına ve doğru yolu bulacağına ve öte dünyada ikinci kez yaşarken mutlu olacağına inanılıyordu. Bu güne dek bulunmuş bu tür kadim metinler içinde en önemlilerinden biri olan bu metinlerdeki zengin bilgiler, eski büyük bir uygarlığın ezoterik yönünü simgelerle anlatan olağanüstü bir birikimi içinde barındırmakta ve insanlığı yönlendiren inanç ve düşüncelerin bin yıllar boyunca gelişimine ışık tutmaktadır.

  • 2. Hamur

Mısır`ın Ölüler Kitabı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.