90,00 TL
63,90 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
26,10 TL
Mısır Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 120
ISBN: 9789757105756
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2006
satis-icon
Satış Rakamları 9 adet satılmıştır.
Sude Sancak
Sude Sancak
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Mısır Kısa Özet

    Dünyanın ilk medeniyetlerinden birine beşiklik etmiş; hem tarih boyunca, hem de aynı anda zenginlik ile fakirlik, piramitler ile varoşlar, süper güç ile zafiyet, su ile çöl, kuraklık ile bereket, adalet ile zulüm, kültür ile geri kalmışlık arasında gidip gelmiş bir çelişkiler coğrafyası... Gerek kadim tarih ve medeniyeti, gerekse Arap dünyasının doğu ve batısı arasında köprü vazifesi gören coğrafi konumuyla Arap dünyası içinde özel bir yeri var Mısır`ın.

    Dünya tarihinin sayfalarına kültürel, entelektüel ve siyasi birikimi ile sık sık girebilmiş en önemli Arap ülkesi, Firavunlar, Araplar, Fatımiler, Memluklar, Osmanlılar, Hidivler, Kral Faruk, Nasır, Sedat ve nihayet Mübarek çizgisi içinde Asur`dan Roma`ya, İksender`den Napolyon`a, İngiltere`den İsrail`e uzanan çatışma, savaş, bağlantı ve ittifaklar, kimi zaman boyun eğmeler, kimi zaman ayaklanmalarla süslenmiş bir birikim bu.

    Elinizdeki kitap, dün içinde yoğrulmuş bugünü ile Mısır`ı değerlendiriyor. Son zamanlarda demokratik reformlarla dünya kamuoyunun gündemine giren, ancak seçimler srasında yaşanan olaylarla reform iddialarına gölge düşüren modern Mısır`ı mercek altına alıyor.

    Daha ziyade ülkedeki insan haklarına odaklanan bu kitapta, bir anlamda Mısır`ın neden çelişkiler ülkesi olduğunun cevabını bulacaksınız.

  • 2. Hamur

Mısır Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.