Mesnevi’den Pedagojik Telkinler

Akıl Fikir Yayınları

Süleyman Doğan

300,00 TL
231,00 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
69,00 TL
Mesnevi’den Pedagojik Telkinler Hakkında Bilgiler
Türü: Genel İslam Kitapları
Sayfa Sayısı: 296
ISBN: 9786052068069
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 5 adet satılmıştır.
Süleyman Doğan
Süleyman Doğan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Mesnevi’den Pedagojik Telkinler Kısa Özet

    13. yüzyılın İslam bilgesi Hz. Mevlana, ölümsüz eseri Mesnevi ile asırlardan beri insanlığın aklını ve kalbini aydınlatıyor. Onun bilgi ve hikmetle yoğrulmuş ışığı, sayısız yazar ve ozana ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

    Günümüze kadar birçok dile çevrilen Mesnevi, evrensel değerler hâzinesidir. Elinizdeki bu eser, Mesnevi`nin insanlığa ahlâk, eğitim ve pedagoji gibi yönlerden nasıl yararlı olabilece­ğini bugünün insanına anlatmak amacıyla kaleme alınmıştır.
    Mevlana`nın eserlerinden anlaşılıyor ki, kendisi iyi bir peda­gog, Mesnevi adlı şaheseri de bir ahlâk ve pedagoji kitabıdır. Mevlana, yaşadığı dönemin yenileyicisi ve etkin bir eğitimcisi­dir. Mevlana, yetkin kişiliğiyle medresede, camide, sohbet meclislerinde hem öğretim faaliyetlerinde bulunmuş hem de manevi eğiticilik vazifesini yürütmüştür.
    Mevlana, eğitimin insanın yaratılış gerçeği üzerine kurulması­nı, kişilerin tabiatlarındaki sanat ve hünerleri geliştirmesini ve onların olgun gönüllerinin hizmetine sunulmasını istemekte­dir. Mevlana iyi bir cemiyet adamı olması münasebetiyle eğitim ve iletişime olduğu kadar terbiye ve hoşgörüye de ayrı bir önem vermiştir.
    Mesneviden Pedagojik Telkinler isimli bu eserin kaleme alınmasındaki gaye; kişinin bu irfan hâzinesinden gereği gibi zevk alması, ruhen aydınlanması, manen huzura kavuşmasıdır.

  • 2. Hamur

Mesnevi’den Pedagojik Telkinler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.