115,00 TL
94,30 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
20,70 TL
Meslek Etiği Hakkında Bilgiler
Türü: Edebiyat ve Roman Kitapları
Sayfa Sayısı: 196
ISBN: 9786253977245
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 12 adet satılmıştır.
Emel Bahar
Emel Bahar
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Meslek Etiği Kısa Özet

    Dünyanın küreselleşerek tek bir pazar hâline gelmesi, artan toplumsal duyarlılık, insan haklarına verilen önemin artması, çevre kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaşması, müşteri ve işgörenlerin istek ve beklentilerinin yükselmesi gibi nedenler iş dünyasında iş ve meslek etiği kavramlarını her zaman olduğundan daha önemli hâle getirmiştir.
    Öte yandan makineleşme ve kitlesel üretim, piyasada ürün çeşitlerinin ve benzer ürünlerin artmasına yol açmış, rekabet avantajı elde edebilmenin enstrümanları değişmiş, toplumsal bilincin ve duyarlılığın da artması işletmeleri, ekonomik birimler olduğu kadar sosyal birimler olmaya yöneltmiştir. İşletmeler -paydaşları nazarında- itibarlarını ve marka değerlerini yükseltebilme gayreti içindedirler. Bunun için de yöneticiler, etik davranış ilkeleri geliştirmek ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmek konusunda ciddi adımlar atmaya zorlanmaktadırlar.
    Toplumdaki beşerî sermayenin sadece teknik açıdan değil etik açıdan da kaliteli hâle getirilmesi önemlidir. Bu nedenlerle etik bilinci geliştirmek ve yerleştirmek adına kurum ve kuruluşlarca etik eğitime, üniversitelerin öğretim programlarında da etik derslerine yer verilmeye başlanmıştır.
    Bu amaçla hazırlanmış olan kitabımızın ilk bölümünde etik ve ahlak kavramları irdelenmiş, ikinci bölümde etik kuralları, sistemleri, düzeyleri ve etik davranışa yer verilmiştir. Üçüncü bölümde meslek etiği konusu detaylı incelenmiş, sonraki bölümde mesleki yozlaşma ve etik dışı davranış sonuçları, son bölümde ise etik konusu işletme fonksiyonları açısından ele alınmış ve işletmelerin sosyal sorumluluk çalışmalarına yer verilmiştir.
    Kitabın etik davranışa ve etik bilinçlenmeye katkı sağlamasını diliyoruz.

  • 2. Hamur

Meslek Etiği Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.