La Fontaine`in Masalları

Elips Kitap

Jean de la Fontaine

64,00 TL
42,88 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
21,12 TL
La Fontaine`in Masalları Hakkında Bilgiler
Türü: Masallar
Sayfa Sayısı: 80
ISBN: 9786051217970
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 17 adet satılmıştır.
Jean de la Fontaine
Jean de la Fontaine
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • La Fontaine`in Masalları Kısa Özet

    Fransız yazar ve şair Jean de La Fontaine; insanlara, özellikle de küçük insanlar olan çocuklara iyiyi, güzeli, doğruyu anlatmak ister. Dağlarda, kırlarda geçen yaşamı onu, bu anlatımı hayvanlar üzerinden gerçekleştirmeye iter. Hayvanların, tıpkı çocuklar gibi saf, temiz ve kötülükten uzak olan dünyaları; bu iki âlemin, ortak bir paydada buluşmalarını kolaylaştırır. Kurtların, kuzuların, eşeklerin, horozların ve daha birçok hayvanın insanlar gibi konuştuğu; âdeta insanlar gibi yaşadığı bu fabllar, eğlenceli satırlarının arasında dikkat edilmesi gereken birçok öğüdü de saklamaktadır. 
    Orhan Veli Kanık; daima yeniliğe ve değişime açık bir şair olarak, çocukların La Fontaine’in Masalları`nı mutlaka okumaları gerektiğini savunur; bunun üzerine fablların çevirisini sade ve anlaşılır bir üslupla yaparak, kaleme aldığı ön sözünde de bizzat muhataplarına seslenerek çocuklara armağan eder.
    Orhan Veli Kanık’ın da dile getirdiği üzere, elbette ağaç yaşken eğilecek; çocuklar, iyi şiirlerle büyürlerse geleceğin aydın ve ince zevkli yetişkinleri olacaklardır. 

  • 2. Hamur

La Fontaine`in Masalları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.