185,00 TL
138,75 TL
%25 indirim
Kazancınız
:
46,25 TL
Kutü`l Amare Zaferi Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 316
ISBN: 9786053423348
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Mehmet Güneş
Mehmet Güneş
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kutü`l Amare Zaferi Kısa Özet

    Katü`l-Amare Zaferi, dünyaya hükmetmiş büyük imparatorluklar içinde sadece Osmanlı Cihan Devleti`nin Çanakkale Savaşı`nı ve Kutü`l-Amare Muharebesi`ni kazanıp, bu muhteşem galibiyetleri yaşadıktan ve "Kuğunun Son Çığlığı"nı gök kubbeye saldıktan sonra ihtişamlı bir gurub ile batışına tarihin şahitlik ettiği saklı kalmış bir büyük destandır.

    Kutü`l-Amare Zaferi; Anadolu`dan Kıbleye doğru akan Dicle ve Fırat sularının bu büyük kahramanlık hatıralarını sînesinde sakladığı ve Mirliva Halil (Kut) Paşa`nın ifâdesiyle "Tarihin bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülâta uğradığı" ve bu aziz milletin îmanından aldığı kuvvet ve ecdadından tevarüs ettiği asaletle tarihe yazdığı son şaheser fermandır.
    Kutü`l-Amare Zaferi, Birinci Dünya Savaşı`nın Irak Cephesi`nde her türlü imkansızlık içinde mücadele eden Türk Ordusu`nun 143 günlük çetin bir kuşatmanın ardından; içlerinde "5 general, 476 subay ve toplam 13.309 askerin" bulunduğu 6. İngiliz Tümeni`nin tamamını 29 Nisan 1916 tarihinde kayıtsız şartsız esir aldığı öksüz bir galibiyettir.

    Kutü`l-Amare Zaferi, Ay Yıldızlı bayrağımızın remzettiği değerler manzûmesinde ifadesini bulan ve Tevhid kalemiyle yazılan;

    "Sünnet sancağındaki iman", "Vahdet ırmağındaki umman" ve "Rahmet kucağındaki Sübhan yazısı"dır.

  • 2. Hamur

Kutü`l Amare Zaferi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.