Kur’an’ın Önerdiği Vasat Ümmet

Çıra Yayınları

Ahmet Öz

180,00 TL
129,60 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
50,40 TL
Kur’an’ın Önerdiği Vasat Ümmet Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 206
ISBN: 9786052152010
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Ahmet Öz
Ahmet Öz
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kur’an’ın Önerdiği Vasat Ümmet Kısa Özet

    Kâinatta var olan her şeyi belli bir ölçü ve denge içerisinde yaratan yüce Allah, insanoğlunun bu dengeyi korumasını ve buradaki düzeni örnek almasını istemektedir. Bu yüzden Allah, bu ümmeti *vasat ümmet* olarak nitelemiştir.


    Vasat ümmet, vasat insanlardan oluşur. Allah’ın insanlara hayat rehberi olarak gönderdiği Kur’an-ı Kerim, *vasat* olmayı önerirken, günümüzde bazı insanların gerek sosyal yaşantılarında gerekse inanç, anlayış ve davranışlarında ölçüyü kaçırarak aşırılığa düştükleri görülmektedir.


    Bu çalışmada vasat insanlardan oluşan vasat bir toplumun genel özellikleri verildi. Burada özellikle İslâm ümmetinin temel ahlaki esasları tespit edilmiş ve Kur`an`ın bu konuda ortaya koyduğu ahlâki ilkeler ve sosyal kurallar ortaya konularak bunlara uymanın gerekliliği ifade edilmiştir.


    Ayrıca Allah`ın bize önerdiği vasat ümmeti oluşturmanın gereği ve bu toplumun nasıl oluşturulabileceği konusu üzerinde de durulmuştur. Bu konuda Hz. Peygamber’in oluşturduğu örnek İslâm toplumu incelenerek, bu toplumun temel öğeleri tespit edilmiştir.

  • 2. Hamur

Kur’an’ın Önerdiği Vasat Ümmet Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.