Kur`an ve Sünnetten Dualar

Emin Yayınları

Nurettin Başyiğit

70,00 TL
53,90 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
16,10 TL
Kur`an ve Sünnetten Dualar Hakkında Bilgiler
Türü: Kuran ve Kuran Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 194
ISBN: 9786059464543
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
Nurettin Başyiğit
Nurettin Başyiğit
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kur`an ve Sünnetten Dualar Kısa Özet

    İnsan zayıf bir varlıktır. Acıktığı zaman zayıftır. Doyduğunda zayıftır. Sağlığında da hastalığında da zayıftır. Dünya malının, servetin, paranın önünde zayıftır. Şöhretin önünde zayıftır. Şehvetin önünde zayıftır. Hâsılı her hal ve şartta zayıftır.

    Bu zafiyetinin olumsuz etkisini din, iman, Kur'an ve dua ile önleyebilir. Zaaflarının sürükleyebileceği tehlikelerden kendisini bu manevî dinamiklerle koruyup kurtarabilir. Bu sebeple duaya önem verilmelidir. Bize düşen duadır. Biz bilemeyiz, dua ne zaman kabul olunur. Ne zaman semanın kapıları bize açılır. Sevgili peygamberimiz: Kim darlık ve zorluk anında yaptığı duanın kabul olmasını isterse, rahat ve bolluk zamanında duasını çoğaltsın buyurmuştur.

    Selmân-ı Fârisî şöyle demiştir: Rahat ve bolluk zamanında Allah'a dua eden kişi, darlık zamanında dua ettiğinde melekler: Bu bildiğimiz ve tanıdığımız bir sestir, buna yardım edelim derler. Bollukta dua etmeyen kişi, darlıkta dua ettiğinde melekler: Bu sesi tanımıyoruz derler ve yardım etmezler.

    Bu kitapta, Kur'an'da yer alan dua ayetleri, peygamberlerin yaptığı dualar, özellikle de Rasulüllah (sav) efendimizin günlük hayatında yaptığı dualar, Hac ve Umre duaları yer almaktadır.

  • 2. Hamur

Kur`an ve Sünnetten Dualar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.