200,00 TL
146,00 TL
%27 indirim
Kazancınız
:
54,00 TL
Kur`an İlimleri Hakkında Bilgiler
Türü: Kuran ve Kuran Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 208
ISBN: 9786257608732
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Abdulkadir Şener
Abdulkadir Şener
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kur`an İlimleri Kısa Özet

    "Bu eserin yazılış hikâyesi şöyle: 1985-1986 öğretim yılında misafir öğretim üyesi olarak Cezayir-Kasantîne el-Emir Abdülkadir İslâmî İlimler Üniversitesi tarafından davet edilmiştim ve 3 Eylül 1985 günü orada bulunmam istenmişti. Ancak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesince 16-18 Eylül 1985 tarihinde düzenlenen I. Uluslararası İslâm Araştırmaları Sempozyumu Tertip Heyeti başkanı olarak görevli olduğum, Sempozyumdan sonra uçak bulmakta zorlandığım için 3 Ekim 1985 günü Kasantîne (Kostantin) şehrine gelebildim. Adı geçen Üniversite yetkilileri, “Siz gecikince buradaki dersleri mevcut hocalara verdik. Sizi ve geç gelen dört Mısırlı hocayı Vahran (Oran) Üniversitesi Dil ve Arap Edebiyatı Enstitüsünde yeni açılan İslâmî İlimler Bölümünde görevlendirmek zorunda kaldık.” dediler.

    Bu durumda yapacak bir şey yoktu. Bizi uçakla Oran’a gönderdiler. İlgili Bölüm Başkanı, “Hocam size uygun boş iki dersimiz var: Biri Hadis, ötekisi Ulûmu’l-Kur’ân; hangisini isterseniz onu okutabilirsiniz” dedi. Ben, “Benim alanım İslâm Hukuku” dedim. O da “İslâm Hukuku Dersi ikinci sınıfta başlıyor.” diye yanıt verdi. Bunun üzerine ben, “Ulûmu’l-Kur’ân” (Kur’ân İlimleri) dersini tercih ettim.

    İşte bu eserin Arapça metni, böylece 1985-1986 öğretim yılında adı geçen bölümün birinci sınıf öğrencilerine, müfredat programına göre verdiğim derslerden meydana gelmiş oldu." 

  • 1. Hamur

Kur`an İlimleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.