Kur’an-ı Kerim’de Lafzı Müteşabih Ayetler

Eser Kitap

Mehmet Tüfekçioğlu

200,00 TL
134,00 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
66,00 TL
Kur’an-ı Kerim’de Lafzı Müteşabih Ayetler Hakkında Bilgiler
Türü: Kuran ve Kuran Üzerine Kitaplar
Sayfa Sayısı: 416
ISBN: 9789944332606
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 29 adet satılmıştır.
Mehmet Tüfekçioğlu
Mehmet Tüfekçioğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kur’an-ı Kerim’de Lafzı Müteşabih Ayetler Kısa Özet

    Allah-u Teala’nın yüce kelâmı Kur’an-ı Kerîm, sözlein en güzeli, aynı zamanda da ayetleri birbirine benzeyen ve çok tekrarlanan bir kitap olma özelliğine sahiptir.

    *Allah, sözlerin en güzelini; ayetleri (güzellikte) birbirine benzeyen ve (hükümleri, öğütleri, kıssaları) tekrarlanan bir kitap olarak indirilmiştir. Rabblerinden korkanların derileri (vücutları) ondan dolayı ürperir, sonra derileri de (vücutları da), kalpleri de Allah’ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Kur’an, Allah’ın hidâyet rehberidir.

    Onunla dilediğini doğru yola iletir. Allah, kimi saptırırsa artık onun için hiçbir yol gösterici yoktur.* (Zümer 39/23) ayeti kerîmesi Kur’an-ı Kerîm’deki ayetlerin birbirine benzediğini beyan etmektedir. Bu durum Kelamullah’ın i’caz yönünü oluşturmakla beraber bu şekildeki ayetleri hafızların birbirine karıştırmadan zihinde tutarak okuyabilmeleri için aralarında ki farkları iyice belirlemeleri gerekmektedir. Bu ise söz konusu âyetlere ayrı bir ehemmiyet, dikkat ve îtina göstermeyi ve çalışmayı gerektirir.

  • 1. Hamur

Kur’an-ı Kerim’de Lafzı Müteşabih Ayetler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.