170,00 TL
122,40 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
47,60 TL
Kör Baykuş Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 87
ISBN: 9786051559445
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 57 adet satılmıştır.
Sadık Hidayet
Sadık Hidayet
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kör Baykuş Kısa Özet

    Sadık Hidayet’in modern İran edebiyatının eşsiz verimlerinden sayılan ro- manı Kör Baykuş, kendisinin ve temsil ettiği aydınların fikrî manada bağlı oldukları toplumdan kopukluklarını ele aldığı bir eserdir. Hidayet, romanda, İran halk edebiyatından beslenerek, buradan aldığı materyalleri modern edebiyat ile birleştirip yoksulluk, umutsuzluk, karanlık ve kendi zamanına dek kimsenin konuşmaya cesaret edemediği konulara değinmiştir.

    Kör Baykuş, sarmal konulardan oluşmaktadır ve sürrealist bir biçemde kale- me alınmıştır. Bunun yanı sıra; içerdiği çokça sembol ve imgeyle edebiyat eleştirmenlerinin, bugün hâlâ çözmeye çalıştıkları gizemlerle doludur.

    Hidayet’in ölüm korkusundan doğan bu eser, her ne kadar etkisinde kaldığı Batılı yazarların izlerini taşısa da özgün üslubuyla etkilendiği kalemleri dahi gölgede bırakmıştır. Hidayet bu eserde, kadim İran tarihi ve düşüncesine duyduğu özlemi yansıtırken, içinde bulunduğu dönemde insanların ve özellikle aydınların yaşadığı zihinsel bunalım ile zaman ve mekân içerisinde yer aramanın doğal zorluklarını kaleme almıştır.

  • 2. Hamur

Kör Baykuş Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.