145,00 TL
79,75 TL
%45 indirim
Kazancınız
:
65,25 TL
Kısa Çin Tarihi Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 288
ISBN: 9786256989436
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 44 adet satılmıştır.
Linda Jaivin
Linda Jaivin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kısa Çin Tarihi Kısa Özet

    Küçük Bir Kabileden Süper Güce Dönüşün Hikâyesi…
    “Çin’in dev tarihini on beş bölümde anlatmak hiç de kolay değil, fakat Linda Jaivin büyük bir ustalıkla bunu başarıyor. Özlü, anlaşılır ve ayrıntıları keskin bir gözle yakalayan bu kitap, Çin tarihi için vazgeçilmez bir başlangıç kitabı.” - Louisa Lim, Çin araştırmacısı

    Dünyanın en eski ve büyük medeniyetlerinden biri, Çin…

    Binlerce yıllık tarihi, insanlığa katkıları, azameti ve bilinmezliklerle dolu olmasıyla dünya çapında merak uyandıran Uzak Doğu’nun ejderhası, kung-fu’dan tofuya, çaydan ipeğe kadar pek çok şeyi dünya mirasına kazandırdı. Binlerce yıldır bütün insanlığın mutfağını, ticaretini, askerî stratejilerini, estetiğini ve felsefesini etkiledi.
    Kahramanlar, kötü adamlar, refah çağları, şiddetli isyanlar, asiler, sadıklar, muhalifler ve dehalarla dolu olan Çin’in tarihi, kendisi gibi büyük ve aynı zamanda ilgi çekici. Tarihçi Linda Jaivin, Çin’de yaptığı araştırmalar ve güncel bilimsel yayınlar nihayetinde uzun yılların birikimini damıtarak bu kısa ve sürükleyici Çin tarihiyle okurların karşısına çıkıyor.
    Kâğıdın icadından Çin Seddi’nin inşasına, Ming Hanedanı’nın yükselişinden çöküşüne, Moğol Çin’ine, Afyon Savaşları’ndan Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve nihayetinde Xi Jinping’in Çin’ine kadar geçen binlerce yılı kapsayan bu eserle Çin’e dair aklınızdaki pek çok soruya yanıt bulacaksınız.
    Jaivin’in sürükleyici anlatımıyla Çin’in verimli ovalarından Gökkuşağı Dağları’na, Yasak Şehir’den modern Pekin’e büyüleyici bir yolculuğa çıkacaksınız. Kronik Kitap’ın yeni başladığı Kısa Tarih Dizisi’nin ilk kitabı Kısa Çin Tarihi, Çin ve Uzak Doğu coğrafyasını merak edenler için keyifli bir giriş kitabı. 

  • 2. Hamur

Kısa Çin Tarihi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.