160,00 TL
107,20 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
52,80 TL
Kırım`a Seyahat Hakkında Bilgiler
Türü: Anı Mektup ve Günlük Kitapları
Sayfa Sayısı: 190
ISBN: 9786059444392
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 5 adet satılmıştır.
Fatih Kerimi
Fatih Kerimi
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kırım`a Seyahat Kısa Özet

    *19. asrın ikinci yarısında Tataristan’da doğan, yüksek eğitimini İstanbul’da tamamlayan Fatih Kerimî, İsmail Gaspıralı’nın açtığı yolda devam etmiş yazar, gazeteci ve eğitimcilerimizdendir.

    1937 yılında fikirlerinden dolayı Stalin’in zulmüne uğrayan ve kurşuna dizilen Fatih Kerimî’nin yazdığı eserleri, çıkardığı gazeteleri, kurduğu okulları ve hocalığıyla Türk dünyasına ışık olduğu tartışılmazdır. Gaspıralı İsmail’in 1883 yılında binbir zorlukla çıkarmaya başladığı Tercüman gazetesinin 20. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılmak için Orenburg’dan yola çıkan Fatih Kerimî, Bahçesaray’a kadar olan yolculuğunu ve Bahçesaray’da yapılan kutlamaları anlattığı Kırım’a Seyahat adlı bu eserinde geçtiği güzergâhlardaki izlenimlerini, gördüğü sıkıntıları, bunların sebeplerini ve çözümünün de ancak eğitimle olacağını dile getirmektedir.

    Kısa bir seyahatname olan bu eser bize 1903 yılındaki Orenburg, Harkov, Yalta, Akmescid, Bahçesaray gibi bölgelerin bir panoramasını vermektedir. Esere dikkat edilirse o günkü Türk dünyasının siyasi, ekonomik, dinî, sosyal ve diğer. sıkıntılarının günümüzde de benzer şekilde olduğu acı acı görülecektir.*

  • 2. Hamur

Kırım`a Seyahat Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.