280,00 TL
215,60 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
64,40 TL
Karnaval Hakkında Bilgiler
Türü: Türk Edebiyatı Romanları
Sayfa Sayısı: 399
ISBN: 9789759959821
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 57 adet satılmıştır.
Ahmet Mithat Efendi
Ahmet Mithat Efendi
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Karnaval Kısa Özet

    Karnaval, Türk edebiyatında Batılı eğlence kültürünün bir yansıması olan karnaval ve baloları ele alan ilk eserdir. Ahmet Mithat Efendi, bu romanda Müslüman bir genç olan Resmi Efendi ile evli bir Ermeni hanım olan Madam Hamparsun arasında cereyan eden yasak aşk merkezinde, karnavalın İstanbul’a gelişiyle değişen toplum hayatını gözler önüne sermeye çalışır. Romanın ana teması, yanlış Batılılaşmadır.

    Romanda dönemin Osmanlı hayatı; gayrimüslimleri, Müslümanları, eğlence mekânları, esnafları, giyim kuşam, konak hayatı ve semtleriyle renkli tablolar hâlinde gözler önüne serilir. Başta balo/karnaval nevinden eğlence kültürü ile ilgili olmak üzere, dönemi yansıtan ayrıntılar bir panorama hâlinde karşımıza çıkar.

    Karnaval’ın bu yayınında, romanın dilinde ve üslubunda herhangi bir sadeleştirme yoluna gidilmemiştir. Romanın önceki neşirlerinden farklı olarak, günümüz okuru için yabancı sayılabilecek kelimelerin anlamlarıyla bazı özel isimlerle ilgili açıklamalar dipnotlarda verilmiştir. Romanın sonuna bir dizin hazırlanarak daha sonra Ahmet Mithat Efendi üzerine çalışacaklar için kolaylık sağlanmaya çalışılmıştır.

  • 2. Hamur

Karnaval Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.