82,00 TL
58,22 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
23,78 TL
Kainatın Sırları Hakkında Bilgiler
Türü: Meal Tefsir ve Hadis Kitapları
Sayfa Sayısı: 144
ISBN: 9786057072672
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 10 adet satılmıştır.
İmam Suyuti
İmam Suyuti
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kainatın Sırları Kısa Özet

    Kur’an’da kâinatta sarsılmaz bir düzenin bulunduğu, bu düzenin boş ve anlamsız olmadığı, kâinatın özellikle insan varlığına uygun yahut yararlı biçimde düzenlendiği ve bu düzenin Allah tarafından konulduğu Kur’an’ın temel mesajlarından birini oluşturmaktadır.
    Ayrıca kâinattaki her şey, yeryüzündeki var oluş şartlarına uygun biçimde ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde insanın hizmetine verilmiştir.
    Sonuçta insanın, bilgisinin ulaşabildiği bütün yaratılmışlara ibret nazarıyla bakarak ilâhî hakikatin delillerini ve işaretlerini görmesi, doğru bir inancı benimsemesi ve hayatına buna göre düzen vermesi amaçlanmıştır.
    Tercümesini yaptığımız İmam Suyûtî’nin kısaca “Kâinatın Sırları” adlı bu eseri, kendi ifadesiyle “İlm-i hey’et” (yani gökküresi bilimi/astronomi) hakkında yazılmış bir kitap olup (bir takım şeyleri hep) yasaklamaya çalışan kimselerin bununla sevinç duymalarını sağlamak ve basiret sahibi kimselerin de bu kitap sayesinde kâinatla ilgili ibret almalarını sağlamak maksadıyla (çeşitli) rivayetlerden derlediği rivayetlerden oluşmaktadır.

  • 2. Hamur

Kainatın Sırları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.