45,00 TL
15,30 TL
%66 indirim
Kazancınız
:
29,70 TL
Kağnı Hakkında Bilgiler
Türü: Öykü Kitapları
Sayfa Sayısı: 136
ISBN: 9789753484527
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 29 adet satılmıştır.
Sabahattin Ali
Sabahattin Ali
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Kağnı Kısa Özet

    Halbuki altmışlık kadın, kağnıdan yayılan ağır koku ile sersemlemiş, sendeleye sendeleye yürüyor, bazen birdenbire hızlanan öküzlerin yanında gitmeye çabalıyordu. Yavaş yavaş ayakları sürüklenmeye, ağlamaktan, içine akıta akıta ağlamaktan daralan göğsü nefes alamamaya başladı.

    Kağnının kenarına tutunarak biraz daha yürüdü. Ayakları birbirine dolaşıyordu. Öküzlere oooha diye bağırmak istedi, sesi boğazından çıkmadı; elleri kağnıdan kurtuldu, yere yuvarlandı, tozların içinde tekrar ayağa kalkarak koştu. Karşıdan doğru yeni çıkan serin bir rüzgâr üç etekli entarisini ve şalvarının paçalarını uçuruyor, yırtık yazma başörtüsünü siyah bir bayrak gibi dalgalandırıyordu. Kağnıya yetişemeden tekrar düştü, yüzü yolun beyaz ve kül gibi ince tozlarına gömüldü.

    Kağnı, taşlara çarptıkça, üzerinde bağlı ölüyü iki tarafa fırlatarak ve yükselip alçalan uzun, yanık gıcırtılar çıkararak ve ay ışığının altında ve gecenin sessizliği içinde arkasında hafif bir toz bulutu bırakarak, ağır ağır kendi bildiğine ilerliyordu.*

  • 2. Hamur

Kağnı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.