250,00 TL
217,50 TL
%13 indirim
Kazancınız
:
32,50 TL
İslam Tarihi Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Tarih Kitapları
Sayfa Sayısı: 406
ISBN: 9789752475212
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 39 adet satılmıştır.
Yaşar Bedirhan
Yaşar Bedirhan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İslam Tarihi Kısa Özet

    Yüce Allah tarafından *âlemlere rahmet* ve *son peygamber* olarak gönderilmiş olan Hz. Muhammed (sav), Kur’ân-ı Kerim’de insanlığa *en güzel örnek* olduğu ifade edilmiştir. Öte yandan onun bir *beşer* olduğu da vurgulanmıştır. Dolayısıyla o, hem dünya hayatının şartlarına tabi bir beşer hem de ilahî vahye muhatap olan bir peygamberdir. Hz. Muhammed (sav) sadece bir peygamber olarak ilahî mesajı aktarmakla kalmamış, aynı zamanda bir fert, bir aile reisi, bir eğitimci, bir devlet başkanı, bir hâkim ve bir kumandan olarak bu mesajı hayatına yansıtmış ve örnek bir kişilik sergilemiştir.

    Sahip olduğu üstün özellikleri sebebiyledir ki, Hz. Peygamber (sav), on beş asır boyunca bütün Müslümanların gönlünde taht kurmuştur. O sadece Müslümanlar için değil, tarihin akışını değiştiren bir insan olarak da dünya tarihi açısından önemlidir: VII. Yüzyıldan itibaren Asya, Afrika ve Avrupa’nın önemli bir kısmına yayılarak edebiyattan mimariye, siyasetten ekonomiye, hukuktan felsefeye kalıcı izler bırakan İslâm kültür ve medeniyeti temelde onun etrafında şekillenmiştir. Bundan dolayıdır ki, Müslüman olmayanlar da ona bir şekilde ilgi duymuş ve gerek Doğu’da gerekse Batı’da hakkında en çok eser yazılan şahısların başında yer almıştır.

    İslam Tarihi; Hz. Muhammed (sav)’in hayatı, O’nun insanlığa son peygamber ve bir kurtarıcı olarak gönderilmesi, İslam Dini’nin doğuşu, Başta Arap Yarınmadası olmak üzere, eski dünya kıtalarında yayılışı, bu uğurda yapılan mücadeleler ve savaşlar, İslam Dini’nin yayılması için yapılan fetih hareketleri, bu fetihler sonucunda meydana gelen sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik olaylar, hatta İslam Dini’nin köklü bir din, kültür ve medeniyet haline gelmesi, büyük milletlerin dini olması yolunda vermiş olduğu büyük mücadelelerden, tekamülden ve aşamalardan bahseder.

  • 2. Hamur

İslam Tarihi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.