170,00 TL
130,90 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
39,10 TL
İslam Mezhepleri Tarihi Hakkında Bilgiler
Türü: Tasavvuf Mezhep ve Tarikat Kitapları
Sayfa Sayısı: 256
ISBN: 9786058228337
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 390 adet satılmıştır.
Halil İbrahim Bulut
Halil İbrahim Bulut
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İslam Mezhepleri Tarihi Kısa Özet

    Müslümanlar arasında siyasi ve itikadi gayelerle ortaya çıkan zümreleşme faaliyetlerini Mezhepler Tarihi bilim dalı konu edinmektedir. Mezhepler Tarihinin hedefi, bu zümreleşme faaliyetlerinin tarihini ve dinî, siyasi ve sosyal temellerini ortaya koymak; dinin temel metinlerini nasıl anladıklarını ve bunları pratiğe nasıl döktüklerini tasvirî bir tarzda açıklamaya çalışmaktır.

    Mezhepler Tarihi bilimi günümüz İslam coğrafyası ve toplumlarıyla yakından ilgilidir. Müslüman toplumların mezhebî yapılarına dair sağlıklı ve güvenilir bilgiler edinmek, mezhep mensuplarının birbirlerini daha iyi tanımalarına, farklılıkları bir zenginlik olarak kabul etmelerine, ihtilaf noktalarından ziyade ortak değerler üzerinde birleşmelerine ve böylece potansiyel çatışmaların önünü almalarına yardımcı olacaktır.

    Elinizdeki kitap, öncelikle İlahiyat Fakültesi müfredatı esas alınarak on dört haftalık ders içeriğine göre hazırlanmıştır. Hedef kitlesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri olmakla birlikte, bu çalışmanın Diyanet mensupları ve imam hatiplerin yanı sıra mezhepler konusunda bilgi edinmek isteyen herkese faydalı olacağı kanaatindeyiz.

  • 2. Hamur

İslam Mezhepleri Tarihi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.