İslam Felsefesinde Mistik Bilginin Yeri

Say Yayınları

Şahin Filiz

200,00 TL
144,00 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
56,00 TL
İslam Felsefesinde Mistik Bilginin Yeri Hakkında Bilgiler
Türü: Tasavvuf Mezhep ve Tarikat Kitapları
Sayfa Sayısı: 384
ISBN: 9786050203004
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 6 adet satılmıştır.
Şahin Filiz
Şahin Filiz
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İslam Felsefesinde Mistik Bilginin Yeri Kısa Özet

    Bu kitap, mistik bilgi diye de adlandırdığımız tasavvufi bilgiyi önce genel anlamda ve sıradan sezgi ile karşılaştırmakta; Descartes’tan Kant’a Bergson’dan Russell’a kadar zaman zaman ele alınan *genel sezgi*nin bize sadece fenomenlere ait yüzeysel bilgi sağladığını ama eşya ve olayların gerisinde saklı hakikatlere eriştirmediğini tespit etmektedir.
    Unutmamak gerekir ki, tasavvufi bilgi, mutlak bilgiyi bulmuş olmanın değil, onu aramakta olmanın ifadesidir. Dolayısıyla o, insan bilgisinin sadece bir tarafını değil, tümünü ifade edebilme ve mutlak bilgiye ulaşabilme bakımından çağımızın en elverişli alternatif bir bilgi felsefesi olma iddiasındadır.

    Bu çalışma tasavvuf disiplinini Muhâsibi, Gazali ve İbn Arabi gibi önde gelen mutasavvıflardan yararlanarak epistemolojik açıdan ele almaktadır. Tasavvuf, özellikle bir ahlak disiplini olmak bakımından, felsefenin temel sorunlarından birini oluşturan etik probleminin ilgi alanına girmektedir. Bu yönüyle tasavvuf, *kendi içinde* ve *kendi başına* felsefi bir
    mahiyet arz eder.

  • 2. Hamur

İslam Felsefesinde Mistik Bilginin Yeri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.