İslam Felsefesi Tarihi 2

Grafiker Yayınları

Ali Durusoy

300,00 TL
231,00 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
69,00 TL
İslam Felsefesi Tarihi 2 Hakkında Bilgiler
Türü: İslam ve Günümüz İslam Düşüncesi Kitapları
Sayfa Sayısı: 584
ISBN: 9786052233078
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 162 adet satılmıştır.
Ali Durusoy
Ali Durusoy
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İslam Felsefesi Tarihi 2 Kısa Özet

    Fikir tarihi içerisinde önemli bir tefekkür sahası olan İslam Felsefesi, özgün bir düşünce sistemi/sistematiğidir. Onun özgünlüğü, vahiy ve aşkın alandan beslenmesinin yanında, kendi içerisinde eleştiri ve tenkide kayda değer bir fırsat ve imkan açmasında aranmalıdır. Bunun bilimsel ve nitelikli ilk örneği; Gazzali`nin, Aristo tarzında felsefe yapan Meşşai filozoflarının bir kısım metafizik düşüncelerine yönelik eleştirilerinde görmek mümkündür.

    İslam dünyasında akli düşüncenin gerilemesi ve zayıflamasına sebep olarak Gazzali`ye karşı içten ve dıştan yöneltilen haksız suçlama ve ithamların mevcudiyeti de bir gerçektir. Elinizdeki bu eser, Gazzali`den sonra da İslam Felsefesinin ne kadar canlı ve dinamik olduğunu farklı açılardan ortaya koymaktadır.

    İşte bu kitap; İslam Felsefesi (Tarihi-2)`nin Gazzali`den sonra da devam eden geleneğin, yirminci yüzyıla kadar olan dönemini ele alarak, Batı ve Doğu İslam dünyasındaki gelişimini anlatmaktadır. Bilim, felsefe ve akli düşüncedeki gelişmenin Gazzali sonrası için bir sonucu olarak İslam dünyası, uygarlık tarihine iki önemli medeniyeti hediye etmiştir: Endülüs Medeniyeti ve Selçuklu/Osmanlı Medeniyeti. Bu medeniyetlerden Endülüs Medeniyeti, daha çok bilim ve felsefede; Selçuklu/Osmanlı Medeniyeti ise, bilim, sanat ve mimari de Müslüman dünyayı kendi çağlarında zirveye taşımışlardır.

  • 2. Hamur

İslam Felsefesi Tarihi 2 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.