İslam Eğitim Geleneğinde Öğretmenlik

Nobel Akademik Yayıncılık

Bayramali Nazıroğlu

161,00 TL
132,02 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
28,98 TL
İslam Eğitim Geleneğinde Öğretmenlik Hakkında Bilgiler
Türü: Genel İslam Kitapları
Sayfa Sayısı: 272
ISBN: 9786254063473
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Bayramali Nazıroğlu
Bayramali Nazıroğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İslam Eğitim Geleneğinde Öğretmenlik Kısa Özet

    2010 yılından sonra popülerlik kazanmaya başlayan ve duygusal dayanıklılık, umut, iyimserlik, öz etkinlik kapasitelerinin sinerjik bütününü ifade eden (pozitif) psikolojik sermaye, literatürde olduğu gibi iş dünyasında da ilgi çekmeye başlayan bir kavram hâline gelmiştir. Ekonomik, beşeri ve sosyal sermayeden sonra sermaye kavramını bir adım daha öteye taşıyan psikolojik sermaye bireysel ve örgütsel kazanımlarda ampirik olarak ispatlanmış olumlu etkiye sahiptir. Bunu yanısıra zekâ, kişilik gibi bireysel özelliklerden farklı olarak eğitim geliştirme çalışmaları ile daha üst seviyelere taşınması mümkün olması bu kavramı özellikle insan kaynakları alanında önemli bir değişken hâline getirmiştir.

    Popüler kişisel gelişim çalışmalarından farklı olarak, Luthans ve çalışma arkadaşlarının tasarladığı ortalama 2 saatlik eğitimlerle bile geliştirilebilir olduğu bilimsel olarak kabul görmüştür. Bu çalışma kapsamında verilen eğitimler, metodolojik açıdan güçlü ve kontrollü deneysel tasarımlarla test edilmiş; bulgular açısından uluslararası çalışmalar ile paralel sonuçlara ulaşılmıştır.
    Bu kitabın amacı, size bu akademik yolculuğu anlatmanın yanı sıra ampirik olarak pozitif psikolojik sermayenin etkileşim içinde olduğu önemli değişkenler hakkında da öneriler sunmaktır.

    Kitap, içerik ve anlatım itibariyle lisans ve üstü düzeyde öğrencileri hedef almakla beraber iş hayatından da ilgili kişilerin faydalanabileceği şekilde tasarlanmıştır.

  • 2. Hamur

İslam Eğitim Geleneğinde Öğretmenlik Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.