İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi

Ankara Okulu Yayınları

Mehmet Vural

240,00 TL
172,80 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
67,20 TL
İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi Hakkında Bilgiler
Türü: İslam Tarihi Kitapları
Sayfa Sayısı: 232
ISBN: 9786059513609
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 18 adet satılmıştır.
Mehmet Vural
Mehmet Vural
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi Kısa Özet

    İslam dünyasında bilimsel faaliyette bulunmak en değerli uğraşlardan biri olarak görülmüş, bilginler saygın insanlar olarak kabul edilmiş, hatta bilimsel çalışma yapmak nafile ibadetle bir tutulmuş, toplumsal ve dinî bir saygı görmüştür. Müslümanlar, diğer kültürlerin birikimini almakta bir beis görmemişler, aldıkları birikim ve buluşları geliştirerek daha ileriye götürmüşlerdir. İslam dünyasında bilime bilim olarak yaklaşılmış, bilim teşvik edilmiş ve bilim yapılmıştır.
    Batı’nın bilimsel gelişim evrelerinde, Orta Çağ’da Kilise’nin kontrolündeki felsefe, bilim ve teknoloji anlayışı Karanlık Çağ olarak görülmekte, modern bilim ancak XVI. yüzyıl sonrasından itibaren başlatılmaktadır. Batı’nın aksine aynı yüzyıllarda İslam dünyasında bilim ve teknoloji Altın Çağı’nı yaşamış, yeni bilimsel teoriler ve buluşlar ortaya konmuş, iki dünya arasında bilim, felsefe ve sanat gibi alanlarda çok keskin farklılıklar yaşanmıştır.
    Bu çalışmada, İslam bilim tarihi yüzyıllar şeklinde kronolojik olarak ele alınmış, her yüzyılın bir değerlendirilmesi yapılmış, ardından öne çıkan kuram ve kurumlarla önemli bilim insanları tanıtılmaya çalışılmıştır. Hâlid b. Yezîd (661-704) ile başlayıp Abdülkelam (1931-2015) ile son bulan İslam bilim tarihinin kısa bir özetini sunan bu çalışma, bilim tarihinde asıl anlatacak hikâyesi olan Müslüman bilim insanlarının küçük bir kesitini sunmaktadır.

  • 2. Hamur

İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.