1.094,00 TL
1.006,48 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
87,52 TL
İnfaz Hukuku Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk
Sayfa Sayısı: 1179
ISBN: 9786258038910
Kapak: Ciltli
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Oktay ERDOĞAN
Oktay ERDOĞAN
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İnfaz Hukuku Kısa Özet

    Kitabın ikinci baskısının yapıldığı 2016 tarihinden beri infaz hukukunu alakadar eden bir çok kanunda değişiklik yapıldı. 7242 Kanun ile birlikte mahkumiyet kararlarını veren esas mahkemelerinin görev alanı daraltılarak infaz hakimliğinin görev alanı genişletildi. Askeri mahkemeler, savaş hali dışında kaldırıldı, asker kişiler hakkındaki tedbirler ve cezaların infazındaki farklılıklar kaldırıldı. Yabıncı mahkumiyet hükümlerinin infazına, suçluların nakline dair mevzuatta değişiklik oldu; soruşturmanın kovuşturmanın ve infazın devredilmesi ve devralınması gibi konularda yeni düzenlemeler yapıldı. Koşullu salıverilme, bihakkın salıverilme, denetimli serbestlik, kamuya yararlı bir işte çalışma tedbiri, tekerrür, suça sürüklenen çocukların cezalarının infazına dair hükümlerinde değişiklikler oldu. Kısaca 2016 yılından beri yapılan kanuni değişiklikler İnfaz Hukuku kitabını yeniden ele almayı zorunlu kıldı. Kitabın önceki baskılarını gören Sayın Meslektaşlarımızın teşviklerinden cesaret alarak Allah’ın inayetiyle eseri üçüncü baskıya hazırladık. Okuyuculara faydalı olmasını dilerim.

    Kitapta eski ve yeni ceza mevzuatına dair koruma ve güvenlik tedbirleri, yaptırım ve cezaların yerine getirilmesine dair konular seçilirken - muhtelif koşullu salıverilme ve koşullu salıverilmenin geri alınmasını düzenleyen kanunlar kapsamında- halen güncelliğini muhafıza edenler üzerinde durulmuştur. Nihai olarak 7242, 7328, 7329 ve 7331 sayılı kanunların infazla alakalı maddeleri işlenmiştir.

    Güncelliği kalmamış bazı konular ile kolay ulaşılabilirliği dikkate alınarak uzun içtihat metinleri eserden çıkarılmıştır.

    Konular mümkün olduğunca detaylı ve kolay anlaşılabilir bir anlatımla ele alınmıştır. Mevzuat değişiklikleri ve içtihatlar eklenmiştir.

  • 1. Hamur

İnfaz Hukuku Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.