Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

İlmin Hakikati

Üretici Liste Fiyatı
450,00 TL
346,50 TL
%23 İndirim
Kazancınız
103,50TL
Parapuan: 347
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
İlmin Hakikati
Türü : İslam Eğitimi Kitapları
Kapak : Ciltli
Sayfa Sayısı : 344
ISBN : 9786259913834
Basım Yılı :
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Kitabımızın içindeki konular; tevhit ağırlıklı olup, Hakk ve hakikat yolcularının dışındaki, Hakk’ı talep edenlere bir çağrıdır. Bizi bize tanıtacak olan bu eserde; Aleme gelişimizin esas gayesi bildirilerek, kimiz ve neyiz sorusunun özü olan mevzular işlenmiştir.
Belki bu mevzulara karşı, kulaktan dolma bazı şeyler biliyoruzdur. Ama öyle de olsa, esas kaynağından öğrenip, bunları yaşama geçirmek daha doğrudur düşüncesindeyiz.
Bir şeyi işitmek başka, o şeyi yerinde görmek daha başkadır. Gördüğümüzü izah edebiliriz, görmediğimizin nesini izah edebiliriz ki?
Her şeyin değişim süreci içinde olduğunu görmekteyiz. Bugün varız, yarın yokuz. Bu gün genç, yarın ihtiyar oluyoruz ve nihayetinde ölüyoruz. Bidayetimizi bilmeden, nihayetimizi bilemeyiz. İki doğum ve iki ölüm çeşidi var. Birinci şekilde olan doğumu herkes bilir. Bütün canlılar bir çeşit doğar. İkinci doğuş ise bilinmemektedir. Kitap; bu doğuşu bize izah ettiği gibi, normal ölümün dışındaki diğer ölümün izahını da içermektedir.
Bu aleme gelişimizin gayesini anlamadan, zamanımız bir nehir gibi akıp gitmektedir. Nehri tersyüz akıtmamız mümkün olmadığı gibi, geçen ömrü de geri çevirmek mümkün değil. Ne için bu aleme geldik? Esas aradığımız nedir? Bir şeyler arıyoruz ama aradığımızın ne olduğunu bilemiyoruz. Her şey madde değil, maddeden daha önemli olanı bulup, huzura ermemizdir. Psikolojik problemlere girenler, rahatlamak için psikoloğa giderler. Gittiklerinde, psikolog onları geçici olarakta olsa biraz rahatlatır. Psikologları, bizleri ve cümleyi halk eden, Allah’ı bulduranı bulabilirsek, hem bidayetimizi ve hem de nihayetimizi öğrenerek, ebediyyen huzura kavuş muş oluruz.
Ayette: “En nasu niyamu izematu intebehu” Meali: “Nas (insan) uykudadır, öldükleri zaman uyanırlar.”
Bir manevi uyarıcı olmadan, rahatsızlıklarımız da devam edip gidecektir. Bunun temini için, bu okuduğunuz satırlarda bir yol gösterilmiştir. İlimlerin dıştaki mertebeleri çeşitlilik arz edebilir. Fakat, aslına bakıldığında tek varlıktan gelir ve “bir” ilimdir. Bunu kanıtlayan Kur’an’ı Kerim’de ayet mealen şöyledir: “ Bütün ağaçlar bir sudan sulanır. Fakat, meyvalarını lezzetçe birbirinden üstün kıldık.” Yâni, bütün insanların; ilim bir olduğu halde, ilimce birbirlerinden üstünlükleri vardır. İlimin hakikati bir olduğu halde, çokluk ve başkalık yönünden mazharlar da değişmektedir.
Bu kitapta; icmali olan ilim, bütün detaylarıyla açıklanmış olarak göreceksiniz. Bu ilim; ARA, BUL, BİL, GÖR, OL ilmidir.
Hakikat aslında bir olmakla birlikte, yine aynı hakikatin dalları, budakları, yaprakları açısından yâni insanların istidatları yönünden başkalıklar göstermektedir. İşte bütün mesele, TEK olan Hakikatin zuhuru ile başkalık gösteren, zıtlıkların doğrusunu bulup, huzur içinde yaşantımıza devam etmektir. 
Ebedi yolculuğumuza çıkmadan evvel alacağımız dersleri, vicdân filtresinden geçirdikten sonra, iyi tahlil etmemiz gerekmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.