Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

İlk Modern Osmanlı - Ahmed Vasıf’ın Fikri Gelişimi

Üretici Liste Fiyatı
400,00 TL
240,00 TL
%40 İndirim
Kazancınız
160,00TL
Parapuan: 240
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
İlk Modern Osmanlı - Ahmed Vasıf’ın Fikri Gelişimi
Türü : Osmanlı Tarihi Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 328
ISBN : 9789750853401
Basım Yılı : 2022
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:39 adet satılmıştır.

Osmanlı İmparatorluğu 18. yüzyılla birlikte çalkantılı bir değişim dönemine girdi. Askeri ve idari ıslahat yoluyla modernleşmey çalışırken, Avrupa sahnesindeki nüfuzunu savaşlar ve isyanlar yüzünden büyük bir ölçüde yitirdi. Ethan L. Menchinger bu kitapta dönemin önde gelen aydınları ve devlet adamları arasında yer alan Ahmed Vâsıf’ı inceleyerek, imparatorluktaki fikir hayatına, siyaset ve ıslahat ortamına ışık tutuyor.

Vâsıf’ın hayatı, Osmanlı literatürünün ahlaki yenilenme, savaş ve barış, adalet ve özgür irade üzerine hararetli tartışmalar gibi yeni yönlerini açığa vurmanın yanı sıra, İslam felsefesini, ahlakı ve devlet idaresini köklü biçimde sarmış hayati bir tepkiyi göstererek, okuru Osmanlı siyasal ıslahat sürecini yeniden değerlendirmeye yöneltiyor.

İlk Modern Osmanlı, 19. yüzyılın dönümünde Vâsıf’ın oynadığı rolün izini sürerek, Osmanlı İmparatorluğu, fikir tarihi, Aydınlanma çağı ve Napoléon Avrupası hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için modernlik ve münevverlik üzerine tartışmanın kapısını aralıyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.