148,00 TL
105,08 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
42,92 TL
İlhami Çiçek Hakkında Bilgiler
Türü: Biyografik ve Otobiyografik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 172
ISBN: 9786052900499
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 6 adet satılmıştır.
Reşit Güngör Kalkan
Reşit Güngör Kalkan
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İlhami Çiçek Kısa Özet

    Denemeci-Yazar Reşit Güngör Kalkan’ın İlhami Çiçek-Türk Şiirine Buruk Bir Armağan- adlı bu biyografik eseri, belgelik değeri de taşıyan titiz ve incelikli bir çalışmanın somut bir verimi olarak dikkat çekiyor. Yazar bu emek ürünü eserinde Modern Türk Şiirinin trajik karakterli şairlerinden İlhami Çiçek’i doğumundan ve çocukluğundan ilk gençliğine, hayatının sonuna dek tarassut ederek göz ardı edilmiş bir değeri yeniden gün yüzüne çıkarıyor.

    İlhami Çiçek’in ilk ve tek şiir kitabı Satranç Dersleri’ni de merkeze alan ve derin bir okumaya tabi tutan yazar, derleyici-toparlayıcı akademik yönleri de olan bu çalışması, şairin şiirlerine tutkuyla bağlı İlhami Çiçekseverler için de açıklayıcı, betimleyici bir öncü-rehber niteliği taşıyor.

    İlhami Çiçek’in kültürel-manevi arka planı ve beslenme kaynakları, öğretmenlik hayatı ve edebiyat çevresiyle birlikte ele alındığı ve Türk Şiirine *armağan* edilen bu yoğun emekli eser, aynı zamanda şairin düşünsel ve poetik haritasını da çıkarıyor ortaya.

    Bunun yanında Reşit Güngör Kalkan’ın seviyeli bir denemeci üslubunun gereği olarak kaleme aldığı bu kitap, Şair İlhami Çiçek’in hayatı, şiiri ve inanç atlası hakkında detaylı veetraflıca bilgilenmek isteyen edebiyat izlerçevrelerin ve şiir okurlarının meraklı ve ilgili bakışlarına da bir cevaptır.

    Hüznünü özgün ve özge ruhuna yoldaş edinmiş İlhami Çiçek, şiir duyarlığı, derinliği ve haznesiyle bir kez daha selamlıyor okuru ve dünyayı…

  • 2. Hamur

İlhami Çiçek Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.