İlahi Komedya - Cehennem

Mirhan Kitap

Dante Alighieri

85,00 TL
56,95 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
28,05 TL
İlahi Komedya - Cehennem Hakkında Bilgiler
Türü: Klasik Romanlar ve Kitapları
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9786258297348
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 28 adet satılmıştır.
Dante Alighieri
Dante Alighieri
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İlahi Komedya - Cehennem Kısa Özet

    Dünyanın en büyük edebiyat eserlerinden biri olarak kabul edilen İlahi Komedya, (İtalyanca adı La Divina Commedia), Dante tarafından 1308-21 yılları arasında orijinal adı La Commedia olarak İtalyanca yazılmış uzun epik şiiridir. Her biri 33 kantodan oluşan üç ana bölüme - Inferno (Cehennem), Purgatorio (Araf) ve Paradiso (Cennet) –  ayrılmış olan eser, Dante`nin karanlıktan ve hatadan ilahi ışığın vahyine doğru yaptığı yolculuğun izini sürer ve Tanrı`nın Beatific Vision`ı ile doruğa ulaşır.
    Dante`nin 1300 yılının ilkbaharında Kutsal Cuma`dan önceki geceden Paskalya`dan sonraki Çarşamba gününe kadar süren üç ölüler diyarındaki yolculuğunu anlatır. Romalı şair Virgil ona Cehennem ve Araf`ta rehberlik eder; Dante`nin o zamanlar moda olan saraylı aşk geleneği tarzında uzaktan hayranlık duyduğu Floransalı Beatrice ise ona Cennet`te yol gösterir.
    Inferno (İtalyanca Cehennem), İtalyan yazar Dante Alighieri`nin 14. yüzyılda yazdığı epik şiir İlahi Komedya`nın ilk bölümüdür. Onu Purgatorio ve Paradiso takip eder. Inferno, Dante`nin antik Romalı şair Virgil`in rehberliğinde Cehennem`de yaptığı yolculuğu anlatır. Şiirde Cehennem, Dünya`nın içinde yer alan dokuz eşmerkezli azap çemberi olarak tasvir edilir; hayvani iştahlara veya şiddete boyun eğerek ya da insani akıllarını hemcinslerine karşı sahtekârlığa veya kötülüğe saptırarak manevi değerleri reddedenlerin diyarıdır.
    Alegorik olarak Inferno Hıristiyan ruhunun günahın gerçekte ne olduğunu görmesini ve üç canavar üç tür günahı temsil eder: Kendine düşkün, şiddet yanlısı ve kötü niyetli. Bu üç günah türü aynı zamanda Dante`nin Cehenneminin üç ana bölümünü oluşturur: Dis şehrinin dışındaki Yukarı Cehennem, dört düşkünlük günahı (şehvet, oburluk, açgözlülük, öfke) için; 7. Daire şiddet günahları için; 8. ve 9. Daireler ise sahtekârlık ve ihanet günahları içindir. Bunlara özellikle ruhani olan iki farklı kategori daha eklenmiştir: Çember 1`deki Limbo, günahkâr olmayan ama Mesih`ten habersiz olan erdemli paganları, Çember 6 ise doktrinle çelişen ve Mesih`in ruhunu karıştıran sapkınları içermektedir.

  • 2. Hamur

İlahi Komedya - Cehennem Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.