70,00 TL
43,40 TL
%38 indirim
Kazancınız
:
26,60 TL
İlahi Komedya - Araf Hakkında Bilgiler
Türü: İtalyan Edebiyatı
Sayfa Sayısı: 320
ISBN: 9786055418519
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 158 adet satılmıştır.
Dante Alighieri
Dante Alighieri
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İlahi Komedya - Araf Kısa Özet

    İlahi Komedya (İtalyanca: Commedia, Divina Commedia), Dante tarafından 14. yüzyılın ilk yarısında yazılmış, İtalyan edebiyatının en meşhur epik şiiri ve dünya edebiyatının önemli bir başyapıtı.

    Michelino`nun freskinde Dante, cehennem girişinde Araf Dağının yedi eteğinde ve Floransa şehrinde, üstte cennet küresi, elinde İlahi Komedya`yı tutuyor.

    Komedya`da Dante, ölüm sonrası sırasıyla Cehennem, Araf ve Cennette geçen seyahati, hikayenin kahramanı da olan kendisinin ağzından anlatır. Orta Çağda ``Komedya``, ``tragedya`nın`` aksine sonu iyi biten hikaye anlamına gelirdi. Burda eserin adındaki ``komedya`` kelimesi, öyküsünün güldürü unsuru taşıdığı anlamına gelmez.

    Orta Çağ ile Rönesans arasındaki geçiş döneminde yazılmış ortaçağın döneminin bu şiiri, hayalgücü ve alegorik tasavvuru, ölüm sonrası hayatı anlattığı öyküsü ile Hıristiyan batı kiliseleri tarafından benimsendi. Eserin orijinal adı ``Komedya`` olmakla birlikte daha sonra 1360 yılında Giovanni Boccaccio tarafından başına ``İlahi`` kelimesi getirilerek Hıristiyanlaştırılmıştır.

  • 2. Hamur

İlahi Komedya - Araf Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.