İkbal Ahmet: Eleştirel Bir Yabancı

ZoomKitap

Stuart Schaar

50,00 TL
33,50 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
16,50 TL
İkbal Ahmet: Eleştirel Bir Yabancı Hakkında Bilgiler
Türü: Biyografik ve Otobiyografik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 204
ISBN: 9786056854224
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Stuart Schaar
Stuart Schaar
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İkbal Ahmet: Eleştirel Bir Yabancı Kısa Özet

    Stuart Schaar 26 Eylül 1937’de New York’ta doğdu. 1958 yılında New York Şehir Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1966 yılında *Conflict and Change in Nineteenth Century Morocco* (On Dokuzuncu Yüzyıl Fas’ında Çatışma ve Değişim) başlıklı teziyle Princeton Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları ve Tarih bölümlerinden doktora derecesini aldı. 1964’te Wisconsin Üniversitesinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika Tarihi alanlarında dersler vermeye başladı. Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da çalışmalar yürüttü. 1969’da Brooklyn Üniversitesinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika Tarihi doçenti olarak işe başladı. 2007’de profesör olarak emekli olana kadar aynı üniversitede çalıştı. Ardından Tunus’a oradan da şimdi yaşadığı Fas’ın Rabat şehrine taşındı. Man’s State and Society in Contemporay Naghrib (Praeger, 1973), The Iranian Revolution (1980) ve The United States and The Middle East kitaplarına katkı sağladı; Struggle & Survival in the Modern Middle East (1993) ve The Middle East Reader (1994) kitaplarının yazarları arasında yer aldı. Shaping of the Modern World (1994), The Middle East and Islamic World Reader (2003), The Birth of the Arab Citizen and the Changing of the Middle East (2015) ve Subversives and Mavericks in the Muslim Mediterranean: A Subaltern History (2016) kitaplarının editörlüğünü yaptı. 1972-1975 arasında International Journal Middle East Studies dergisinin kitap değerlendirmeleri editörlüğünü üstlendi.

    İkbal büyük bir hayat yaşadı ve bu hayat kendi hayatından da büyüktü. Hinduların çoğunlukta olduğu Bihar’da zengin bir Müslüman toprak sahibinin oğluydu. *Doğunun orta çağında büyüdüm,* demeye bayılırdı. Urdu şiirini çok seviyordu. Annesinin evin arka bahçesindeki tavus kuşlarının tiz seslerinden ve komşusunun filini başıboş bıraktığından şikâyet edişlerinden bahsederdi.

    - Arlie Russell Hochschild

    Onu tanımak hep çok öğretici oldu. Avrupalı ve Batılı olmayan bakış açısından çağdaş siyaseti tahlil edenlerin en iyisi, en zekisi ve en parlağı odur; onun gibisiyle hiç karşılaşmadım.

    - Edward W. Said

    İkbal’in mirası çok önemlidir. Onun dersleri ve makaleleri gelecek kuşaklar tarafından okunacak. Bir çıkmazla karşılaştığımızda hep aynı soruyu soracağız: İkbal olsa ne yapardı?

    - Cora Weiss

  • 2. Hamur

İkbal Ahmet: Eleştirel Bir Yabancı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.