150,00 TL
100,50 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
49,50 TL
İhlas Risaleleri Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 540
ISBN: 9786055291709
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
Alaaddin Sonkur
Alaaddin Sonkur
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • İhlas Risaleleri Kısa Özet

    Risale-i Nurun kıymeti anlaşılıp, onu anlamaya olan arzu ve iştiyak çoğaldıkça, şerh ve izaha olan ihtiyaç da o nisbette artmaktadır. Fakat şerh ve izah yapılırken, Risale-i Nurdaki şerh ve izaha dair usullere  bağlı kalmak lüzumu vardır. Çünkü; Bediüzzaman Hazretleri, Risale-i Nurun şerh ve izahını bir vazife  olarak gösterdiği gibi, şerh ve izahın nasıl yapılması gerektiğini ve bu meseleye dair usul ve esasları da yine Risale-i Nurun muhtelif yerlerinde izah etmiştir.

    Risale-i Nur Külliyatından İhlas Risaleleri’nin şerh ve izahı olan bu çalışmada da,
    Risale-i Nurun muhtelif yerlerinde gösterilen şerh ve izah usullerine sadık kalınarak hareket edilmiştir.

    Her cümle üzerinde tek tek durulmuş, her cümle veya lüzumu halinde herbir kelime ve tabir, ya Risale-i Nurun başka yerlerindeki sarih ifadeler aynen alınarak veya Risale-i Nurdan süzülen manalarla veyahut Risale-i Nurun ruhuna münasip misallerle izah edilmiş, Nur’un dışındaki başka malumatlara mümkün mertebe müracaat edilmeden, Risale-i Nurun, yine Risale-i Nurla izahına gayret edilmiştir.

    Üstadın tensibi üzerine yazılan aşağıdaki mektubda ifade edildiği gibi, asıl metnin aynen muhafaza edilerek,şerh ve izahının altında yapılması şeklinde bir usûl tavsiye edilmektedir:

    *Risale-i Nur başka eserlere benzemiyor. O tebdil edilmez . Şayet lüzum olursa metin baş tarafa yazılacak, altında da şerh ve izahatı da yapılabilir…’’

    *İhlas Risaleleri (Şerh ve İzah)* isimli bu eserde, bu kaideler muvacehesinde çalışılmış, cümle başa konulmuş, altında şerh ve izahının yapılması şeklinde bir usul takip edilmiştir.

  • 2. Hamur

İhlas Risaleleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.