Hz. Muhammed`in Savaşları

Ekin Yayınları

İzzet Derveze

210,00 TL
161,70 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
48,30 TL
Hz. Muhammed`in Savaşları Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 200
ISBN: 9786055146504
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 6 adet satılmıştır.
İzzet Derveze
İzzet Derveze
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hz. Muhammed`in Savaşları Kısa Özet

    İslam daveti, Ehl-i Kitap üzerinde görülen sapık inanç ve davranışları tashih etmek, Arap toplumunda görülen şirk ve putperestlerle savaşmak, tevhid ve adaleti yeryüzüne hâkim kılmak için gelmiştir.

    Hz. Peygamber’in nübüvvet görevinin Medine dönemiyle Müslümanların güçlenmesi gerek müşrik gerekse Ehli Kitap’a mensup kabile ve toplulukların dikkatini çekmiş genel olarak da bu yeni oluşum tehdit olarak kabul edilmiştir. Zamanla Müslümanlarla müşrik ve Ehli Kitap kabileler arasında savaş kaçınılmaz bir hal almıştır.

    Cihad olaylarının büyük çoğunluğu sayı, hazırlık, biçim ve netice açısından küçük ve sınırlı olabilir. Fakat bu, söz konusu olayların öneminden ve şartlarından hiçbir şeyi eksiltmez. Çünkü olaylar içerisinde her halükarda sîret tabloları ve İslam davetinin gelişimi vardır. Yine bu olaylar hakkında farklı biçim ve hacimlerde ayet ve hadisler gelmiştir. Bu ayet ve hadisler içerisinde yer alan direktifler ve ilkeler sürekliliğini korumaktadır. Bütün bunlar küçük olsun büyük olsun bu olayları incelemeyi ve aktarmayı önemli, gerekli ve faydalı kılmaktadır.

    İzzet Derveze bu çalışmasıyla Hz. Muhammed döneminde meydana gelen savaşları kronolojik olarak ayet ve hadislere dayanarak açıklamakta, savaşta nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili önemli aktarımlar yapmaktadır.

  • 2. Hamur

Hz. Muhammed`in Savaşları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.