Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Hititler ve Işık Savaşçıları

Üretici Liste Fiyatı
280,00 TL
232,40 TL
%17 İndirim
Kazancınız
47,60TL
Parapuan: 232
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Hititler ve Işık Savaşçıları
Türü : Türk Tarihi Araştırma Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 176
ISBN : 9786050695434
Basım Yılı : 2020
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:26 adet satılmıştır.

Büyük tufandan sonra sular çekilince, Nuh’un gemisi Cudi’ye mi, Ağrı dağına mı, yoksa dağların babası Kaf dağına mı demirledi bilinmez ama, Nuh’un çocukları dört bir yana dağılıp, suların işgal ettiği bereketli Hilale, Anadolu ve Mezopotamya topraklarına yerleşip çoğaldılar. Bu ise farklı coğrafyalarda farklı lehçelerle Waynakh (Çeçen-İnguş) dilini konuşan toplumları oluşturdu.

Bunların kurdukları devletler, şehir devletleri, beylikler ortaya çıktı. Hz. Nuh’un ise bin yıla yakın yaşadığı Kuran’da zikredilir. Aslında Nuh ya da Noah, peygamberin gerçek adı olmayıp, kavme izafeten söylendiği kabul edilir. Bir tez olarak Nakh kavminin peygamberi olabileceğini söyleyebiliriz.

Kur’an`ın Nuh kavmi ile ilgili ayetlerine baktığımızda, tufan ile kesintiye uğrayan bir Nakh kavminin varlığı söz konusudur. On binlerle ifade edebileceğimiz bir Nakh kavmi geçmişinden söz edebiliriz. Bu ise, köklü bir tarihin, başta Kafkasya, Anadolu, Mezopotamya, Levant olmak üzere geniş bir coğrafyada aranmasını gerektirir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.