48,00 TL
36,96 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
11,04 TL
Hikayeler Hakkında Bilgiler
Türü: Öykü Kitapları
Sayfa Sayısı: 216
ISBN: 9786052315750
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 6 adet satılmıştır.
Vladimir Korolenko
Vladimir Korolenko
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hikayeler Kısa Özet

    Vladimir Korolenko Ukrayna`nın Jitomir kentinde dünyaya geldi. Annesi Polonyalıdır. Bu sebeple Rus edebiyatçıları arasında etkin bir yere sahip olmasına rağmen, aslında üç ülke: Rusya, Ukrayna ve Polonya yazarlığı ve yaratıcılığını benimsemektedir. Gerçek şudur ki 19. yüzyılda Rus İmparatorluğu`nda okur yazar olan herkes Korolenko`yu bilmekte ve çok değer vermekteydi. Maksim Gorki ve Anton Çehov ile dostluğu bu Rus yazarların anılarına da yansıdı.

    Yaratıcılığının en önemli yönü tüm eserlerini kişisel deneyimlerle aktarması ve toplumda meydana gelen süreçleri irdelemesidir. Korolenko`nun edebî mirası, insanoğlunun karşılaştığı kötülüklere rağmen hep aydınlık bir iyiliğe doğru usanmaz bir sevdayı yansıtır. Zaten yazar kendi hayat duruşu ile de bu tutumunu ispatlamıştır. Rus İmparatorluğu`nun çöküşü ve Bolşevik Rusya`nın kuruluşu yıllarında yazar kimsesizler yurdu, muhtaç olanlar için aş evleri ve evsizler için barınak sağlama konusunda çok etkin faaliyetlerde bulundu, tüm varlığını son  kuruşuna kadar insanlara sundu. Korolenko`nun eserleri Sovyet döneminde de zorunlu ortaokul ders müfredatında yer almıştır. Başka bir deyişle, Rus edebiyatına değer veren herkes bu yazarın eserlerini okumalıdır.

    Korolenko, Rus edebiyatındaki Sibirya konusunu geniş bir şekilde ele alarak *Sibirya Öyküleri* dizisi adıyla yayımlamıştı. Yakutistan’ın sert ama büyüleyici doğası içinde insanların kendilerine yer edinmesi ve umut ışığının sönmemesi gerektiğini ustaca yansıtıyordu. Yüz yıl önce yazılan bu öyküler hâlen güncelliğini korumaktadır. Korolenko, öykülerinde gerçekliği romantik duygularla perçinleştiriyor. Haksızlığa uğrayan halkları savunan yazar Gorki tarafından da desteklenmiştir.

  • 2. Hamur

Hikayeler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.