30,00 TL
21,30 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
8,70 TL
Hayvan Çiftliği Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 116
ISBN: 9786057125064
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 8 adet satılmıştır.
George Orwell
George Orwell
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hayvan Çiftliği Kısa Özet

    Yazarın Bin Dokuz Yüz Seksen Dört romanından sonra dünya çapında en çok okunan ikinci eseri Hayvan Çiftliği, ağır koşullar altında çalıştırılan hayvanların zalim çiftlik sahibi Bay Jones`a karşı ayaklanmasını anlatır.
    Hayvan Çiftliği, ilk olarak 1945`te Birleşik Krallık`ta yayımlandı. Roman, bir Stalinizm eleştirisidir. Orwell, bu romanında SSCB`nin kuruluşundan itibaren meydana gelen Önemli olayları kara mizah yoluyla ve mecazi bir dille anlatır.
    Romandaki karakterlerinden Koca Reis (domuz) hayvanlara barış dolu bir dünya vadeden Kari Marx veya Vladimir Lenin`i, Snowball (domuz) Lev Troçki`yi, Napolyon (domuz) Josef Stalin`i temsil eder.
    Roman totalitarizmi eleştirmesine rağmen II. Dünya Savaşı yıllarında müttefikleri SSCB’yi kızdırmak istemeyen Birleşik Krallık`ta sansüre uğramıştır. Hatta romanın çizgi filmi çekilirken CIA tarafından değiştirildiği iddia edilmektedir.
    Hayvan Çiftliği zaman içinde çokça yankı uyandırmış, popülaritesini artırmıştır. İki kez sinemaya uyarlanmış, Pink Floyd`un Animals albümüne ilham kaynağı olmuştur.
    Bu eser haksızlığa, kaba kuvvete ve totaliterizme karşı yükselttiği güçlü sesiyle güncelliğini koruyan çağdaş bir klasik.

  • 2. Hamur

Hayvan Çiftliği Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.