164,00 TL
116,44 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
47,56 TL
Hatıralarım Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Tarih Kitapları
Sayfa Sayısı: 166
ISBN: 9786054497300
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Osman Sebri
Osman Sebri
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hatıralarım Kısa Özet

    Kürt ulusal hareketinin önde gelen kültür ve aksiyon adamlarından biridir Osman Sebri. Bu coğrafyada güç dengelerinin değiştiği bir dönemde yaşamış rejimle işbirliği yaparak keyif süremek yerine kişisel çıkarlarını bir yana bırakuıp tarihin ve talihin önüne çıkardığı ağır toplumsal sorumlulukları yerine getirmekten kaçınmamıştır. Bu sebeple defalarca tutuklanıp yargılanmış , idamdan dönmüş, hapsedilmiş, sürgüne gönderilerek susturulup sindirilmeye çalışılmıştır.

    Varlıklı bir fedoal ailenin lideri olduğu halde bireysel ve alevi rahatını bozma pahasına yapılan haksızlık ve zulme baş eğmeyen Sebri mücadelesini hem siyasi hem de kültürel ve yazınsal alanda devam ettirerek modern Kürt siyasetinin ve edebiyatının temel taşlarından biri olmuştur.

    Halkına adadığı ömrü boyunca doğru bildiklerini savunmakta tereddüt etmeyen Osman Sebri, düşmanları kadar dava arkadaşlarının hatalarını da tenkit etmekten çekinmemiştir. Bu sert eleştirileri sebebiyle elinizdeki kitabın ikinci kısmı olan ve 1931 yılı sonrasını aydınlatan bölüm Sebri`nin dosyası kendisine emanet ettiği Suriye`deki bir arkadaşı tarafından ne yazık ki `kaybedilmiştir.`

  • 2. Hamur

Hatıralarım Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.