70,00 TL
54,60 TL
%22 indirim
Kazancınız
:
15,40 TL
Hatıralarım Hakkında Bilgiler
Türü: Anı Mektup ve Günlük Kitapları
Sayfa Sayısı: 368
ISBN: 9789753862004
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Vedii İlmen
Vedii İlmen
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hatıralarım Kısa Özet

    Vedii İlmen bu ilk kitabıyla hem özyaşamıyla hem tarih–bilim hatıralarıyla bizi şaşırtıyor. Özellikle yakın tarihimiz konusundaki bilgileri çarpıcıdır. Uzun dönem Yaba’da Yazdıklarını güldeste biçiminde toparlayarak okurlara sunmak önemli bir gereksinimdi. İlmen’in kalemi bilgi birikimi, anlatılarıyla bu kitabı çoktan haketmişti çünkü. Anılarıyla adeta yıllanmış bir İstanbul Aydını Vedii İlmen, bu ilk ciltteki yazılarını, tümüyle amatör ruhla yayımlanan Yaba Edebiyat dergisinde yayımladı. İlk yazıyla okuru kendine bağladı. Yalın anlatımyla, alışılmışın ötesinde bir şey söylüyordu çünkü. Bu yönden, yazdıkları taptaze kalacağından kuşku duymuyoruz.

    Burjuva kültürüyle yetişmiş, (özünde burjuva ailedendir) doğuştan aykırı karakter taşıyan İlmen, ne yazık ki kalemini emekliliğinden sonra gündemine almıştır. 16 yıl boyunca özgürce Yaba’da yazabildi. Yazılarındaki temel; Cumhuriyet kuşağının layik bir Aydın tarzı tutturmaktadır. İstanbul’un geçmişini, kendi yaşamını öylesine cesur, objektif anlatacak başka bir örneğini bulamazsınız.

    Bu kitapta toplanan yazılar daha önce dergide yayımlandığı için, dizelgesi karma ve çeşitli konularla oluşmuştur. Bu tarz bir kitap, okuru sıkmaktan uzaktır, üstelik yer yer okuru coşturacak şekilde bilgi sahibi yapacağından kuşku duymuyoruz. Bu yaşlı delikanlının dilini seveceksiniz. (yaba)

  • 2. Hamur

Hatıralarım Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.