180,00 TL
138,60 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
41,40 TL
Hadis ve Psikoloji Hakkında Bilgiler
Türü: Meal Tefsir ve Hadis Kitapları
Sayfa Sayısı: 304
ISBN: 9786055482930
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 63 adet satılmıştır.
M. Osman Necati
M. Osman Necati
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hadis ve Psikoloji Kısa Özet

    *İslam’ın İnsan Tasavvuru*nu, kendilerinden yararlanarak doğru bir şekilde çıkarıp ortaya koyabileceğimiz esaslı iki kaynak, Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Nebevî’dir. Bu iki kaynakta bulunan psikolojik kavramlar ve insanın psikolojik tabiatıyla ilgili hususları, *İslam’ın İnsan Tasavvuru*nu oluşturmak umuduyla, dikkatle inceledim.

    Kur’an-ı Kerim’de geçen psikolojik kavramları ele alan, *el-Kur’anu ve İlmu’n Nefs* (Kur’an ve Psikoloji) isimli eser daha önce yayınlanmıştı. O günden beri Hadis-i Nebevî’deki psikolojik kavramları inceledim. Bunun sonucu, elinizdeki *el-Hadisu’n Nebevî ve İlmu’n Nefs* (Hadis-i Nebevî ve Psikoloji) kitabı ortaya çıktı. Bu kitap, önceki kitap *el-Kur’an’u ve İlmu’n Nefs*in tamamlayıcısı/devamı sayılır; ikisi birlikte bize *İslam’ın İnsan Tasavvuru* hakkında doğru bilgi vermektedir.

    Bu kitap, insan davranışlarıyla ilgili Hadis-i Nebevî’de geçen, *davranış güdüleri, duygu ve heyecanlar, algılama, düşünme, gelişme, kişilik, ruh sağlığı, psikoterapi* gibi çeşitli yönleri sunar. Hadislerde geçen şeylerle bu konular ve psikoloji ilminin söyledikleri arasında, mümkün olduğu kadar mukayese yapılmıştır.

  • 2. Hamur

Hadis ve Psikoloji Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.