54,00 TL
41,58 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
12,42 TL
Hacı Murat Hakkında Bilgiler
Türü: Rus Edebiyatı
Sayfa Sayısı: 159
ISBN: 9789755336213
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2009
satis-icon
Satış Rakamları 23 adet satılmıştır.
Lev Nikolayeviç Tolstoy
Lev Nikolayeviç Tolstoy
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Hacı Murat Kısa Özet

    Lev Nikolayeviç Tolstoy (1828-1910) Hacı Murat adlı eserinde, Rus Çarlığının Kafkasya halklarına karşı yürüttüğü, etkileri bugün bile hissedilen XIX. yüzyıl savaşlarından bir öykü anlatır. Tolstoy'a göre Rus Çarı I. Nikolay ile dağlı halkların önderi Şeyh Şamil arasında bir fark yoktur. Önemli olan savaşa karar verenler değil, savaşanlardır. Her iki cephede savaşan, hayatın ve ölümün gereklerini ellerinden geldiğince, çoğunlukla sorgusuz-sualsiz, çocukça, acemice yerine getiren insanları önemser büyük yazar.

    Bu insanlardan biri olan, dağların namlı, gözü pek savaşçısı Hacı Murat'ı ele alır bu romanında. Kafkasya halkları için Hacı Murat; bir umut, yerinden sökülemeyen, sökülürse solup gidecek inatçı bir dulavratotu olagelmiştir... Ne var ki o da her insan gibi kendi talihinin peşine düşecek, yine de kederli hayat hikâyesinin son anına kadar dürüst, çocuk ve özgür kalacaktır.

    Tarihî bir şeyler yazıyorsam gerçeğe en ince ayrıntısına kadar sadık kalmayı severim, diyen Lev Nikolayeviç Tolstoy, kendisine derin sanatsal sancılar yaşatan Hacı Murat üzerinde aralıklarla altı yıl çalışmış, yaklaşık 5 000 sayfayı bulan tarihî belge incelemiştir. Aslında yabancısı olduğu dağlı kültürünü, geleneklerini, düşünce ve davranış şekillerini böylesine ustalıkla aktarabilmiş, hayranlık uyandıran bir yapıt ortaya koymuştur.

     

  • 2. Hamur

Hacı Murat Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.