240,00 TL
163,20 TL
%32 indirim
Kazancınız
:
76,80 TL
Gönül Yakınlıkları Hakkında Bilgiler
Türü: Alman Edebiyatı Kitapları
Sayfa Sayısı: 360
ISBN: 9786056477515
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2014
satis-icon
Satış Rakamları 23 adet satılmıştır.
Johann Wolfgang von Goethe
Johann Wolfgang von Goethe
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Gönül Yakınlıkları Kısa Özet

    Walter Benjamin’in «Goethe’nin Gönül Yakınlıkları » makalesi ile birlikte yayınlanan bu metin Goethe’nin en önemli eserlerinden biridir.

    Arka Kapak :
    Gönül Yakınlıkları simgesel bir dizge içinde evlilik ve aşkla ilgili bir roman gibi görünebilir, oysa ne zaman bu simgesel dizge imgesel ve metaforik anlatılarla başka ikiliklere; gelenek ve çağdaşlığa, kimya ve simyaya, bağımlılık ve bağlılığa, sorumluluk ve göreve, mutluluk ve erdeme, arzu ve akla, ruh ve bedene, iman ve inanca, din ve bilime göz kırpmaya başlarsa, o zaman farklı yorumların gelişimine de çanak tutar. Dolayısıyla Gönül Yakınlıkları söz konusu ikiliklerin sahnelendiği ve bu ikilikleri taşıyan karakterler aracılığıyla sanki sadece fikri düzeyde cereyan edecek olan düşüncelerin ete kemiğe büründüğü bir roman olarak karşımıza çıkar. Bir başka ifade ile fikri olanla gündelik olanın etkileşime sokulduğu ve elde edilenlerin imgesel düzeyde yeniden yapılandırıldığı bir romanla karşı karşıyayız.

    Walter Benjamin’in metni ise bu eseri Goethe’nin sanat teorisiyle bütünleşik bir şekilde yeniden düşünme imkânı sağlar. Ona göre Gönül Yakınlıkları’nda edebiyatın iki farklı yüzü net olarak ortaya çıkar: maddi içerik ve hakikat içeriği.

    Goethe’nin bu eserinde edebi ve fikri tadları duyumsarken sorulması gereken belki şu soru: Benjamin’in mite karşı kolektif hayal gücünden beslenen bir kültürel belleği karşımıza çıkarması, geçmişle devrimci bir kopuş yaşamak için gerçekten gerekli olan mıdır?

    - Bora Erdağı

  • 2. Hamur

Gönül Yakınlıkları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.