30,00 TL
21,30 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
8,70 TL
Genç Werther`in Acıları Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 154
ISBN: 9786057125040
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 60 adet satılmıştır.
Johann Wolfgang von Goethe
Johann Wolfgang von Goethe
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Genç Werther`in Acıları Kısa Özet

    Yayınlandıktan sonra Avrupa`da intihar salgınına yol açan bu eser, Goethe`nin en çok okunan romanıdır. Goethe "Genç Werther`in Acılarını yazdığında daha 25 yaşındaydı. Roman, yayımlandıktan sonra İntihar vakalarına yol açmış, Almanya`da "Werther salgını" baş göstermişti. Gençler artık mavi ceket, sarı yelek giyiyor, kendilerini kolayca duygularına kaptırıyorlardı.
    Başta Fransızca olmak üzere sırasıyla İngilizce ve İtalyanca ‘ya çevrilen bu kitap farklı tepkilerle karşılanmıştır. Werther`in duygusal, içine kapanık, dış dünyadan yalıtılmış kişiliğinin sonucu olarak anlaşılan intihar çözümüne karşı, sonu farklı biten "Werther"ler bile yazılmıştır.
    1772 yılında Mayıs ayından Eylüle kadar Wetzlar Alman Yüksek Mahkemesinde asistan olarak görev yaptığı sırada âşık olduğu Charlotte Buff adındaki nişanlı bayana duymuş olduğu karşılıksız ilgi ve elçilik sekreteri olan arkadaşı Kari Wilhelm Jerusalemin kendisi için erişilmez olan evli bir bayana gönlünü kaptırdığı için intihar etmesi, Goethe`ye "Genç Werther`in Acıları" romanı için esin kaynağı olmuştur.
    Yazarının hayatından esintiler taşıyan bu roman, dünya edebiyatına coşkulu romantizmi ve genç âşık Werterl tanıtlı: Karşılıksız tutkulu aşkını, yaşadıklarını, içinden geçenleri, hissettiklerini arkadaşına mektuplar yazarak bildiriyordu. Bu biriken mektuplar genç Werther`in acılarını ve hazin sonunu tüm dünyaya anlattı...
    Yüz yıllar geçmesine rağmen okunmaya ve acı vermeye devam ediyor.

  • 2. Hamur

Genç Werther`in Acıları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.