160,00 TL
104,00 TL
%35 indirim
Kazancınız
:
56,00 TL
Geç Bir Sonbahardı Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 350
ISBN: 9786051417356
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2014
satis-icon
Satış Rakamları 8 adet satılmıştır.
Fırat Ceweri
Fırat Ceweri
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Geç Bir Sonbahardı Kısa Özet

    *Hatırlıyor musun, bir gün seninle yürüyüşe çıkmışken bir anda ağlama krizine tutulmuştum, o zaman dört yaşındaydın. Oynadığın topu bırakmış, boynuma sarılmış, gözyaşlarımı silmiştin. Sonra, *Üzülme baba, sana da bir top alırız* demiştin. Fakat senin, babanın yüreğinde patlayan toptan haberin yoktu. Seni göğsüme bastırmış, hıçkıra hıçkıra ağlamıştım. Sesin kesilmiş, derin derin düşünmeye başlamıştın. Şimdi, o zaman ne düşündüğünü, neler hissettiğini sormuyorum sana, fakat merak ediyorum, bir baba dört yaşındaki çocuğunun göğsünde ağlarken, o çocuk neler hisseder acaba?*

    Geç Bir Sonbahardı, dilindeki yalınlık ve şiirselliğiyle, hikâyelerini örme biçimi ve yerel bir derdi evrensel ölçülerde anlatmasıyla, biçimsel anlamıyla özgün bir yerde durmakta ve Kürt romanını daha modern bir yere taşıyıp dünya edebiyatına mal etmektedir.

    - Abidin Parıltı, Radikal Kitap

    Cewerî’nin romanı, bir kuşağın hayatını, bu kuşağın yaşadıklarını edebi bir kurgu içerisinde başka kuşaklara tercüme etmeyi başarıyor.

    - Behçet Çelik, Virgül

    Cewerî için söylenmiş *siyasetten uzak* vurgusunun Cewerî tarafından *hesaplaşma* ile kırıldığı uzun ve modern bir anlatıyla, ilginç bir romanla karşı karşıyayız.

    - Said Aydın, Zaman Kitap

  • 2. Hamur

Geç Bir Sonbahardı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.