90,00 TL
73,80 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
16,20 TL
Gaziantep Yöresinde Barak Boyu Hakkında Bilgiler
Türü: Biyografik ve Otobiyografik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 142
ISBN: 9786257518017
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Mehmet Ali Yıldırım
Mehmet Ali Yıldırım
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Gaziantep Yöresinde Barak Boyu Kısa Özet

    Gaziantep’in değerli esnaflarından olan Tenekeci Mehmet, İnsan-ı kâmil bir kişiliğe sahiptir. Mehmet Durdu Aksak, 1947 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Bir dedesi Yemen’de şehit düşmüş, bir dedesi de Çanakkale’de gazi olmuştur. Babası ise Antep Savunması’nda gaziliğe kavuşmuş olan Tenekeci Mehmet Hanifi’dir ki kendisi de lakabını babasından almıştır. 11 yaşında tenekecilik mesleğine fiilen başlamıştır. 1961 yılında başladığı teneke şablonculuğu mesleğine olan tutkusu ve çalışkanlığı sayesinde ilerleyen süreçte adından söz ettiren şablon ustalarından olmuştur. Kendisi şablon ustalığını sadece meslek olarak değil sanat olarak görmüştür. Şablon ustası olarak kendi döneminde Güneydoğu Anadolu bölgesinde tek olan Tenekeci Mehmet, yardımseverlik noktasında da şehrimizin önde gelen isimleri arasında yerini almıştır. Kendisi bu özellikleri ile hala çalışmaya devam ederek Gaziantep’in çalışkanlık özelliğinin ete kemiğe bürünmüş halidir.
    Bugün olduğu gibi tarihî süreç içerisinde Gaziantep, çalışkanlığı ile adından söz ettiren bir şehir olmuştur. Mesleğinde ulaştığı ustalık ve tecrübe ile adı Gaziantep sınırlarını aşan birçok isim mevcuttur. Tenekeci Mehmet de bu isimlerin başında gelmektedir. Tenekeci Mehmet Usta hayatını, mesleğini, Gaziantep kültürünü, adet ve görenekleri ile Gaziantep çarşısı anılarını “söz uçar yazı kalır” şiarıyla kaleme alarak geleceğe bir iz bırakmak düşüncesi ile Gaziantepli Bir Usta: Tenekeci Mehmet kitabı vücuda getirmiştir. Mesleğine olan tutkusuna paralel olarak hayır işlerine de özen gösteren Tenekeci Mehmet Usta, gençliğinden bugüne kadar özlü sözler ve şiirler kaleme almıştır. Hayatı boyunca yazmış olduğu yaklaşık 600 adet özlü söz bu kitapta yayınlanmıştır.
    Gaziantepli Bir Usta: Tenekeci Mehmet kitabı Hayatı, Mesleki Deneyimleri, Gaziantep Kültürü ve Tenekeci Mehmet’in Dilinden Özlü Sözler ve Şiirler adında dört bölümden oluşmaktadır. 90 sayfadan oluşan kitap, Gaziantep’in kültür hafızalarından Mehmet Durdu Aksak’ın hayatını, mesleki serüvenini, Gaziantep’te esnaflık kültürünü ve engin tecrübesini ele almaktadır.

  • 2. Hamur

Gaziantep Yöresinde Barak Boyu Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.