Euthyphron - Bütün Yapıtları 5

Say Yayınları

Platon (Eflatun)

60,00 TL
43,20 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
16,80 TL
Euthyphron - Bütün Yapıtları 5 Hakkında Bilgiler
Türü: Felsefe Tarihi Kitapları
Sayfa Sayısı: 72
ISBN: 9789754689853
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 178 adet satılmıştır.
Platon (Eflatun)
Platon (Eflatun)
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Euthyphron - Bütün Yapıtları 5 Kısa Özet

    Platon, hiç kuşku yok ki düşünce tarihinin en önemli ve etkili filozoflarından biridir. Felsefenin kurumsallaşmasına ve felsefede yazılı geleneğin oluşmasına katkıda bulunmuş, iki dünyalı metafiziğiyle bütün bir Ortaçağ düşüncesini belirleyecek olan idealist felsefe geleneğinin başlatıcısı olmuştur. Hıristiyan Ortaçağ felsefesine ve İslam düşüncesine etkisi bakımından da ayrıca önem taşıyan Platon, düşünce tarihi boyunca tartışılan tüm problemleri yüzlerce yıl öncesinden ele almış ve ilk büyük felsefi sistemi inşa etmiştir.

    Euthyphron, hem Sokrates’in hayatından bir kesit sunan hem de onun felsefeciliği ve yöntemi hakkında fikir sahibi olmamızı sağlayan önemli bir eserdir. Sokrates’in Savunması ve Kriton ile birlikte bir üçlüyü meydana getirir. Diyalog, Sokrates’in, mahkemesinden hemen önce, kendisine atfedilen suçlamanın tebliğini almak, Euthyphron’un ise kölesinin ölümüne istemeden de olsa sebebiyet veren babasını dava etmek üzere geldiği kurumda karşılaşmalarıyla başlar.

    Sokrates, Euthyphron tarafından kendisine yöneltilen dinsizlik suçlamalarını, her zamanki gibi soğukkanlılıkla karşılarken, meşhur çürütme yöntemiyle Euthyphron’u konuşturarak neyin dinle alakalı, neyin din dışı olduğu konusunu göz önüne serer.

  • 2. Hamur

Euthyphron - Bütün Yapıtları 5 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.